Shadow

Beleef Amsterdam vanaf het water: boek een rondvaart

Je kunt uren dwalen door Amsterdam om de stad te ontdekken, maar een unieke manier voor een andere blik op de stad is het boeken van een rondvaart. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de historische gebouwen en bruggen. Daarnaast krijg je ook nog eens informatie over de stad van de gids/of audiogids aan boord. Stap aan boord en ontdek Amsterdam.

Uren slenteren door de stad? Maak in plaats daarvan een rondvaart door Amsterdam. Dat biedt veel meer ontspanning. © Stocksnap/Pixabay
Uren slenteren door de stad? Maak in plaats daarvan een rondvaart door Amsterdam. Dat biedt veel meer ontspanning. © Stocksnap/Pixabay

Terwijl je relaxt zit vaar je door de vele prachtige grachten (die vermeld staan op de Unesco Werelderfgoedlijst) en kom je langs allerlei interessante gebouwen en bezienswaardigheden. En die zijn er in Amsterdam genoeg. De stad staat bol van geschiedenis, architectuur en pittoreske plekken. En juist vanaf het water krijg je een kijkje op de stad zoals je dat niet vanaf de straten kunt krijgen.
Wat zie je zoal onderweg?

Iconische bruggen in Amsterdam

Aan de Prinsengracht liggen vele prachtige woonboten. Via de Prinsengracht kom je uit op de Amstel waar je onder de Magere Brug door vaart. De Magere Brug, of ‘skinny bridge’, is een iconische en romantische brug in het hart van Amsterdam. Het is een populaire plek om foto’s te maken vanwege de schilderachtige uitstraling.

Dan zijn er nog de beroemde 7 bruggen die de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht met elkaar verbinden. Ook de Gouden Bocht wacht op je. Verder zijn de smalle huizen langs de grachten en de prachtige beeldhouwwerken langs de kade echte ‘eyecatchers’.

Via de Prinsengracht vaar je dwars door de Jordaan, een van de meest charmante en karakteristieke wijken van Amsterdam en bekend om zijn smalle straatjes, gezellige cafés en markten. Een geweldige plek om voor of na de rondvaart te wandelen en de sfeer van Amsterdam te ervaren.

Varen langs het Anne Frank-Huis

Vanaf het water zie je ook het Anne Frank Huis, een van de meest bekende en aangrijpende plekken van de stad. In het huis hielden Anne Frank en haar familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuil. Door het informatieve commentaar aan boord krijg je een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van het Amsterdam en leer je over de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad, zoals het voormalige onderduikadres van de familie Frank.

Tijdens een rondvaart over de Amsterdamse grachten zie je vaak meer van de historische gevels dan tijdens een wandeling over straat. © user32212 / Pixabay
Tijdens een rondvaart over de Amsterdamse grachten zie je vaak meer van de historische gevels dan tijdens een wandeling over straat. © user32212 / Pixabay

Andere interessante bezienswaardigheden vanaf het water:
Het Rijksmuseum. Dit museum is een van de meest beroemde musea ter wereld en heeft een uitgebreide collectie kunstwerken en historische objecten van onder meer Rembrandt en Vermeer. Tijdens een rondvaart kun je genieten van het prachtige gebouw van het museum en meer te weten komen over de geschiedenis van de kunstwerken die er worden tentoongesteld.
De Westerkerk. Dit is een van de meest iconische gebouwen van de stad en staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Deze kerk werd gebouwd in de 17e eeuw en is een van de grootste protestantse kerken van Nederland. Het is ook de plek waar Rembrandt van Rijn begraven ligt.

Rondvaart overdag of ’s avonds?

Maak een romantische rondvaart door Amsterdam in de avonduren. ©  Iulian Ursache Pixabay
Maak een romantische rondvaart door Amsterdam in de avonduren. © Iulian Ursache Pixabay

Er is een verscheidenheid aan rondvaarten, waaronder privérondvaarten, avondrondvaarten en zelfs rondvaarten met diner. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine boot te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Je kunt kiezen voor een vaartocht overdag, maar wil je iets heel bijzonders stap dan eens aan boord van een avondrondvaart: geniet van de relatieve rust en de schitterende verlichting van de Amsterdamse bruggen en straten.

Elektrische rondvaartboten

Er zijn zowel open als gesloten rondvaartboten zodat het weer geen belemmerende rol hoeft te spelen bij het boeken van een rondvaart door Amsterdam. En wist je dat er zelfs 100 procent elektrische rondvaartboten zijn? Neem bijvoorbeeld de Titanic, een historische salonboot die omgetoverd is tot een multifunctionele boot. Zo ontdek je de bezienswaardigheden van Amsterdam ook nog eens op een milieuvriendelijke manier.

Waarom nog meer een rondvaart?

En naast alles wat hierboven al is genoemd is een rondvaart uiterst geschikt voor alle soorten reizigers, ongeacht leeftijd of interesses. Stelletjes die romantiek zoeken, een gezin met kinderen of een groep vrienden… beleef Amsterdam door een rondvaart te boeken en ontdek de stad op een ontspannen manier.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.