Shadow

BCD Travel reikt award uit ter ere van Internationale Vrouwendag

Zakenreisorganisatie BCD Travel heeft zijn eerste ‘Travel Women of Distinction’ award uitgereikt aan Kathy Jackson, Executive Vice President, Global Program Management & Advito. De award werd uitgereikt tijdens BCD’s directiebijeenkomst afgelopen week.

John Snyder en Kathy Jackson © BCD Travel
John Snyder en Kathy Jackson © BCD Travel

“We reiken deze award uit om buitengewone vrouwen in onze organisatie te eren”,  zegt John Snyder, President en CEO van BCD Travel. “Door rolmodellen in de schijnwerpers te zetten, hopen we mensen in de hele organisatie te inspireren tot mooie prestaties en innovatie.”

Kathy Jackson werkt al meer dan 37 jaar bij BCD Travel. Ze begon haar carrière als reisagent en maakte al snel de overstap naar een leidinggevende functie. In haar huidige functie is ze verantwoordelijk voor het global program management team en voor BCD’s consultingdienst Advito. Ze is ook de drijvende kracht achter het wereldwijde duurzaamheidsprogramma van BCD Travel.

Travel Women of Distinction-Award

Naast deze ‘Travel Women of Distinction’ award, ondersteunt BCD Travel ook actief de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, een van de centrale punten in het UN Global Compact. BCD is de eerste zakenreisorganisatie ter wereld die deel uitmaakt van het UN Global Compact en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, waarbij gendergelijkheid op nummer 5 staat in de lijst van 17.

In 2018 werd BCD door Forbes toegevoegd aan de lijst van Amerika’s beste werkgevers voor vrouwen. Die lijst is gebaseerd op criteria zoals werkomstandigheden, diversiteit, ouderschapsverlof en carrièremogelijkheden. BCD Travel is de enige grote reisorganisatie in de lijst en stond op plaats 73 van de totaal 300 bedrijven.

Werkgever met focus op de werk-privé-balans

Verder heeft vacaturesite FlexJobs BCD net verkozen tot een van de meest flexibele werkgevers van 2019 met een focus op de werk-privébalans. BCD staat op plaats 23 van de 100 beste bedrijven met thuiswerkbanen. Het is al het vijfde jaar dat BCD in de lijst staat.

Wereldwijd bestaat 70% van het huidige personeelsbestand van BCD Travel uit vrouwen. Op directieniveau en hoger is dat nu nog 50%, maar door de demografische samenstelling van het bedrijf zal het aantal vrouwen in een leidinggevende functie toenemen. BCD Travel breidde onlangs zijn leiderschapsprogramma uit om het middenkader te versterken en de bedrijfsstrategie op alle niveaus beter uit te voeren. In 2018 namen er 125 medewerkers deel aan het programma, een stijging van 400% ten opzichte van het jaar ervoor.

De deelname aan het programma weerspiegelt de samenstelling van het personeelsbestand: ongeveer 70% van de kandidaten zijn vrouwen. De beste kandidaat krijgt altijd promotie, maar aangezien de meeste kandidaten vrouwen zijn, zal een groot deel van de toekomstige managers dat ook zijn.

“We hopen dat op deze manier de verhouding tussen mannen en vrouwen op directieniveau meer in balans komt met de huidige personeelssamenstelling”, zegt Christian Dahl, Senior Vice President, Talent Management en Global Human Resources bij BCD. “Door het werk flexibeler te maken, onze trainingsprogramma’s uit te breiden en een cultuur te creëren die vrouwen motiveert om door te groeien, hopen we onze huidige vrouwelijke medewerkers te behouden en andere vrouwen aan te moedigen bij ons te komen werken.”

Sharing is caring!