Shadow

BCD Travel neemt meerderheidsbelang in Colombiaanse partner

BCD Travel wordt hoofdaandeelhouder van BCD Travel Colombia, partner van BCD sinds 1999. Andres Mongui blijft aangesteld als Country Manager en rapporteert aan Rob McTeague, Managing Director voor Zuid-Amerika.

Naast Colombia, heeft BCD Travel in Zuid-Amerika ook eigen vestigingen in Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Mexico en Peru. De Colombiaanse vestiging houdt het huidige personeel aan en verwacht dat de organisatie zal blijven groeien.

“Andres heeft een succesvol agentschap opgebouwd met een uitmuntende reputatie. De investering in een meerderheidsbelang was voor ons dan ook een logische stap”, vertelt Mike Janssen, Global COO en President van de Amerikaanse regio bij BCD. “Onze groeistrategie is gericht op acquisities in markten met veel klanttransacties die ook een goede groei en inkomstenpotentieel laten zien. Veel van onze wereldwijde klanten investeren veel geld in zakenreizen in Colombia. We verwachten dan ook een langetermijngroei in het land.”

Met 47 miljoen inwoners is Colombia het vierde grootste land van Zuid-Amerika en een van de meest bevolkte landen van het continent. De aanzienlijke olievoorraden en productie van goud, zilver, smaragd, platina en steenkool trekken grote multinationals aan.

De investering in Colombia is de nieuwste stap in de meerjarige groeistrategie van BCD. Eerdere meerderheidsinvesteringen en acquisities betreffen reisorganisaties in Brazilië, China, Dubai, Hongkong en Polen, Acendas Travel en World Travel Services in de Verenigde Staten, het Scandinavische reisbureau Ticket Biz, Grass Roots Meetings & Events, het Britse internationale evenementenbureau Zibrant, Plan 365 Life Sciences en het mobiele technologiebedrijf GetGoing.

“Door de bijna twintigjarige samenwerking met BCD Travel heeft mijn bureau een leidende positie opgebouwd in de Colombiaanse markt en een hoog niveau van vertrouwen ontwikkeld binnen de wereldwijde organisatie”, zegt Andres Mongui.

McTeague voegt hieraan toe: “Dankzij onze succesvolle consolidaties van zakelijke reisprogramma’s in het verleden, heb ik er alle vertrouwen in dat wij bedrijven overal ter wereld de hoogste servicekwaliteit in Colombia kunnen blijven bieden, zonder dat de besparingen in het gedrang komen.”

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *