ANVR: Vakantieboekingen stevig in de plus

Geplaatst door Redactie op 14 maart 2017 om 09:04 in de categorie Algemeen nieuws
Poniente strand Benidorm

Poniente strand Benidorm begin juli

Nederlanders boeken volop hun winter- en zomervakanties. Dat blijkt uit cijfers van de ANVR- GfK Travelscan over januari en februari 2017. Aan het begin van 2017 is zowel voor de winter als de zomer flink meer geboekt dan vorig jaar.

De stijging voor de winterboekingen bedraagt 2,6% en de zomerboekingen groeien zelfs met 4,2%. Uit de cijfers blijkt bovendien dat consumenten nu vooral Griekenland en Italië boeken. Griekenland, Spanje en de eilanden blijven als zomerbestemming absolute koplopers. Ook de boekingen naar Egypte nemen geleidelijk aan weer toe.

Turkije minder populair

Uit de boekingscijfers van de ANVR blijkt ook dat Turkije bij de vakantiegangers vooralsnog minder populair is. Maar de koepel van reisorganisaties zag in februari een geleidelijk einde komen aan de dalende trend. De mogelijke effecten van de Turkijerel van afgelopen weekend zijn uiteraard nog niet in de cijfers verwerkt.

“We zijn het jaar 2017 goed gestart. Je merkt dat het consumentenvertrouwen is toegenomen en dat consumenten weer willen boeken”, aldus Frank Oostdam van ANVR. Hij voegt daaraan toe: “Overigens is het winterseizoen bijna voorbij en kunnen we met een groei van 2,6% spreken over een prima winterseizoen”.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.