Shadow

7 Zomerse, een tikkeltje uitdagende, buitenactiviteiten

Met de hopelijk zonnige zomer in het vooruitzicht gaan veel mensen weer (buiten)activiteiten ondernemen. Natuurlijk zijn wandelen en fietsen altijd populair. Maar wat als je eens een keer buitenactiviteiten ‘anders dan anders’ wilt doen? Nou, dan hebben we wel wat tips voor je. Zeven om precies te zijn.

Strand buitenactiviteiten
Met je voeten in zee en dan slapen op het strand© Bas Voets – Unsplash

1. Overnachten op het strand

Na een buitenactiviteit als een lekkere wandeling op het strand is niets zo heerlijk om ook op het strand te overnachten. De zon in zee te zien zakken om die  ’s morgens vroeg weer op te zien komen. Het is niet toegestaan om ‘wild’ te kamperen op het strand, maar er zijn wel plekken waar je kunt overnachten met je voeten bijna in zee. Boek een huisje bij Vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp.
Kijk hier maar eens alle mogelijkheden van Landal voor overnachtingen aan zee.

2. Ontdek schatten met Geocoaching

Jong en oud kunnen hun eigen of andere stad eens op een andere manier ontdekken met Geocoaching. De digitale en werkelijke wereld ontmoeten elkaar via GPS coördinaten. Pak je telefoon en ontdek de kleine geocoaches (schatten) die overal ter wereld verstopt zijn. Ben je in een stad of dorp en wil je Geocoaching doen? Kijk dan eens bij Tiqets. Wil je ook je overnachting boeken kijk dan bij Trivago voor een mooi hotel.

3. Op jacht naar de schat met een Scavenger Hunt

Een van de meest populaire buitenactiviteiten voor iedere leeftijd is een Scavenger Hunt. Ook hier ga je op jacht naar de schat, maar een van de verschillen met Geocoaching is dat in deze speurtocht wel bekend is naar welke schatten je zoekt. Je gaat in groepjes op pad om de meeste items op de lijst te verzamelen of uit te voeren. Er zijn verschillende variaties van het spel mogelijk. Soms is het ook een combinatie met schatten vinden/opdrachten uitvoeren en daar eventueel foto’s van nemen of een video van maken.

4. Wandel door je eigen stad

Weet je wanneer je ook dingen ontdekt over je eigen stad, dorp of omgeving? Als je gasten hebt om rond te leiden. Maar je kunt ook jezelf eens laten rondleiden. Maak een wandeling onder leiding van een gids en je zult verbaasd zijn over de dingen die je ziet en hoort waar je nog niet eerder bij stil gestaan hebt. Je hoeft geen schat te zoeken om ze op deze manier te kunnen ontdekken. Stadswandelingen met een gids behoren tot buitenactiviteiten die je ook prima kunt doen op een wat minder zonnige dag. Ook uitdagend: overnachten in een hotel in je eigen woonplaats.

5. Leer paddleboarden

Je ziet ze steeds vaker, mensen op een paddleboard. Het is een leuke manier om je op het water te vermaken. Nog geen idee hoe het werkt? Neem dan paddleboardles. Of huur een paddleboard en ontdek meren en plassen. Er zijn zelfs yogalessen op paddleboards. Voor paddleboard excursies wereldwijd boek je alvast je kaarten op Tiqets.

6. Spring uit een vliegtuig

Om even de blik naar boven te houden: spring eens uit een ijzeren vogel, ofwel een vliegtuig. Parachutespringen is niet voor iedereen weggelegd, maar doe het als je wilt ervaren hoe het is om uit een vliegtuig te springen, een vrije val te maken, je parachute open te trekken en dan zachtjes naar beneden te dwarrelen. Ik heb het gedaan (met een buddy uiteraard) en het was een ervaring om niet te vergeten. Bijkomen van deze ervaring? Boek dan een overnachting in een fijne bungalow, hotel of appartement.

7. Kijk eens naar het vogeltje

Klinkt saai, vogels kijken? Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn in Nederland heel wat mooie plekken om vogels te spotten. De Maasvlakte bij Rotterdam bijvoorbeeld, of Texel, de Oostvaardersplassen of de Brouwersdam. Blijf je liever in de stad dan zul je verbaasd zijn hoeveel vogels je daar nog kunt zien. Neem tijdens je vogelspottoer in ieder geval een verrekijker mee en download een app voor het herkennen van vogels. Ook leuk: ga op pad met een gids. Nog geen verrekijker? Bestel er dan een op Bol.com

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.