Shadow

Campers zijn bijna niet meer aan te slepen

met de camper door Europa

Nooit eerder werden in Nederland zoveel campers verkocht als dit jaar. En niet alleen in Nederland zitten de cijfers in de lift, want in heel Europa worden sterk stijgende verkoopaantallen genoteerd. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht (11-15 oktober) is er daarom veel aandacht voor startende campereigenaren, onder andere op het ‘Camperen voor Broekies-plein’. En vandaag kun je nog met korting entreekaarten kopen!

Op het Camperen voor Broekies-plein worden aanstaande camperaars wegwijs gemaakt in de voor- en nadelen van bepaalde campermodellen en krijgen ze tips over het rijden met een camper. Aan de orde komen ook kooptips: waar moet je op moeten letten bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte kampeerauto. Ook de papierwinkel komt aan bod, zoals verzekering, motorrijtuigenbelasting en het rijbewijs. Een van de belangrijkste ‘eye openers’ zal zijn dat zo’n 90% van de tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs geëxposeerde campers gewoon met het normale B-rijbewijs is te besturen.

Lees ook onze campertips voor Amerika

Volledig zelfstandig door Europa

Een ander voordeel van een camper is het volledig onafhankelijk kunnen reizen door heel Europa, of daarbuiten: campers hebben veel eigen voorzieningen aan boord, zoals een keuken, toilet en douche. Ook hebben ze een eigen stroomvoorziening, waardoor ze niet per se aangewezen zijn op campings. Camper-kampeerders kunnen daardoor ook gebruik maken van speciale camperplekken, die meestal op loopafstand van leuke stadjes of andere aantrekkelijke toeristische plekken zijn te vinden. Nederland telt inmiddels zo’n 107.000 campers – een verdubbeling in tien jaar tijd.

Lees ook onze campertips voor Europa

Tips om te huren

Natuurlijk is het plein niet alleen voor kampeerders die geïnteresseerd zijn in het kopen van een camper. Bezoekers die benieuwd zijn naar het huren van een camper, omdat ze dit eens willen ervaren, komen ook aan hun trekken. Want ook op dit gebied staan gerenommeerde camperexperts, verzekeringsspecialisten en beveiligingsspecialisten klaar.

Boekingen gaan snel. Wil je alvast reserveren, kijk dan bij het aanbod van Travelhome, Auto Europe Camper en WorldWideCampers voor campers in Amerika, Canada en Europa.

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *