Crowdfundcampagne voor film ‘Gifts from Babylon’

Geplaatst door Redactie op 10 oktober 2017 om 14:27 in de categorie Algemeen nieuws

Het Nederlandse filmduo Bas Ackermann en Emiel Martens is een crowdfundcampagne gestart voor Gifts from Babylon, een korte fictiefilm over illegale migratie vanuit Afrika naar Europa. Ze hebben zo’n €10.000 nodig om de film, die ze weer samen met het Gambiaanse mediaproductiebedrijf State of Mic maken, eind dit jaar in Gambia op te kunnen nemen. Inmiddels staat de teller op Cinecrowd op ruim €3.000.   

Vorig jaar boekten de onafhankelijke filmmakers Ackermann en Martens hun eerste succes met Welcome to the Smiling Coast, een lange documentaire over toerisme in Gambia. Samen met State of Mic, ooit opgezet door Ackermann maar nu geleid door de Gambiaanse broers Alhagie en Babucarr Manka, maakten ze de film met eigen geld en zonder enige vorm van subsidie over een periode van acht jaar. Uiteindelijk beleefde Welcome to the Smiling Coast zijn wereldpremière op het Pan African Film Festival (PAFF) in LA, het grootste zwarte filmfestival van Amerika, en daarna deed de documentaire meer dan veertig internationale filmfestivals en andere filmevenementen wereldwijd aan.

Impact van illegale Afrika-EU-migratie

Het nieuwe filmproject van Ackermann en Martens kan gezien worden als de ‘sequel’ van Welcome to the Smiling Coast. Gifts from Babylon is een korte fictiefilm over de impact van illegale Afrika-EU-migratie door de ogen van Amadou, een Gambiaanse terugkeermigrant. De film laat de persoonlijke en culturele conflicten zien die zich voordoen wanneer Amadou terugkeert naar zijn geboorteland na lange tijd illegaal in Europa te hebben gewoond. Eerder dit jaar wonnen Ackermann en Martens al de ‘Your Movie Matters’ pitchcompetitie van Movies that Matter, het bekende Haagse mensenrechtenfilmfestival. De prijs bestond uit een bedrag van €3000, beschikbaar gesteld door de gemeente Den Haag, en begeleiding bij een crowdfundcampagne bij Cinecrowd om de rest van het budget op te halen.

Onderwerp film is actueel en urgent

Vorige week is de crowdfundcampagne voor Gifts from Babylon van start gegaan en binnen een week hebben de makers ruim €3.000 opgehaald. Ackermann: ‘Meer dan dertig mensen uit binnen- en buitenland hebben al een donatie gedaan. Wij zijn verheugd meteen zo veel steun te mogen ontvangen. Het geeft ook aan dat het onderwerp van onze film actueel en urgent is. Vaak wordt de menselijke impact van de vluchtelingencrisis, zowel hier als in de landen waar de migranten vandaan komen, vergeten. Hier willen wij met Gifts from Babylon verandering in brengen. We hopen het geld bij elkaar te krijgen. Alle beetjes, groot en klein, helpen om ons doel binnen veertig dagen te bereiken.’

De crowdfundcampagne voor Gifts from Babylon loopt nog tot en met vrijdag 10 november. Donaties kunnen worden gedaan op cinecrowd.com/gifts-from-babylon. Meer informatie over de film, inclusief een teaser en videoboodschap van de makers, is te vinden op giftsfrombabylon.com.

 

Sharing is caring!

Comments are closed.