Shadow

Zwitserland Toerisme: Corinne Genoud van Amsterdam naar Londen

Foto_M_Kuonen_C_Genoud-150x173Corinne Genoud is benoemd tot directeur van Zwitserland Toerisme voor de markten Verenigd Koninkrijk en Ierland. Per 1 mei 2015 zet de Zwitserse haar carrière voort in Londen, nadat zij ruim zeseneenhalf jaar leiding heeft gegeven aan de Nederlandse vestiging van het verkeersbureau. Later dit voorjaar maakt Zwitserland Toerisme bekend wie haar opvolgt in Amsterdam.

 De 44-jarige Corinne Genoud volgt bij het Londense kantoor van Zwitserland Toerisme Marcelline Kuonen op, die terugkeert naar haar geboorteregio en is aangesteld als ‘hoofd toerisme’ bij Valais/Wallis Promotion in de Walliser hoofdstad Sion.

Corinne Genoud ziet uit naar haar nieuwe rol als directeur van Zwitserland Toerisme in Londen: “Net als Nederland geldt de combinatie Verenigd Koninkrijk en Ierland als prioriteitsmarkt voor Zwitserland Toerisme. Maar door de grotere omvang, zowel qua oppervlak als inwoneraantal, is het een complexere markt om te bewerken dan de Nederlandse. Gelet op het aantal hotelovernachtingen is het de op een na belangrijkste buitenlandse markt voor toeristisch Zwitserland, na Duitsland. De ogen zijn dus vaak gericht op Londen en dat maakt het extra uitdagend.”

Lach en traan

Genoud zal Nederland met een lach en een traan verlaten: “Ik ben in de loop der jaren steeds meer van het land gaan houden. De ondernemersmentaliteit van de Nederlanders brengt veel creativiteit met zich mee. Ik heb dat altijd zo gevoeld in Amsterdam. Daarnaast ben je ook zo uit de stad en in de natuur, iets waar ik erg van houd. Dat wordt in Londen vast even wennen. Gelukkig is Amsterdam niet aan de andere kant van de wereld: ik zal zeker terug blijven komen!”

Sharing is caring!