Shadow

Yorkshire is klaar voor de Tour de France

Le Grand Départ ofwel de start van één van de grootste wielerklassiekers ter wereld, de Ronde van Frankrijk, vindt plaats in het grootste graafschap van Engeland, Yorkshire, op 5 en 6 juli 2014. De karavaan trekt nadien zuidwaarts voor de rit Cambridge/Londen op 7 juli.

Engeland Yorkshire
Foto: Visit Britain

De vedettes van de wielersport zullen het prachtige landschap in het noorden van Engeland doorkruisen voordat ze Cambridge en daarna Londen zullen aandoen. De route van de wedstrijd zal toeschouwers en televisiekijkers kennis laten maken met de culturele troeven en mooie natuur van Groot-Brittannië.

Rit 1 voert de renners zaterdag 5 juli over 190 kilometer van Leeds naar het kuuroord Harrogate. De tweede rit van diezelfde zaterdag gaat van York naar Sheffield, een afstand van 200 kilometer.
Leeds (op iets meer dan 2 uur met de trein vanuit Londen Kings Cross) is een compacte stad die men gemakkelijk te voet kan verkennen. Men ontdekt er de Victoriaanse architectuur van het Victoria Quarter, een zeer chique handelswijk, en het stadhuis.

Niet te missen langs het parcours van de tweede rit

vliegtickets boeken

York Minster, Jorvik Viking Centre, York Chocolate Story, het zijn de publiekstrekkers van York, een historische stad in Noord-Engeland en het vertrekpunt van de tweede rit van de Ronde van Frankrijk. Het parcours tot Sheffield biedt vele attracties en sublieme landschappen.

De wielrenners bereiken de finish in de stad Sheffield, niet ver van het heideland van het Peak District. Deze stad, die in het centrum heeft gestaan van de industriële revolutie, heeft heel wat locaties die herinneren aan de economische geschiedenis, maar men ontdekt er ook een abdij uit de 12e eeuw en de Millennium Gallery, een galerie met hedendaagse kunst die onder meer de verzameling van John Ruskin exposeert.

Rit drie: van Cambridge naar Londen

De derde rit van de Ronde van Frankrijk vertrekt in de universiteitsstad Cambridge in de richting van Londen. Cambridge kan men gemakkelijk met de fiets verkennen. Het is de eenvoudigste manier om de colleges te bezoeken, waarvan sommige tot de oudste ter wereld behoren zoals het Trinity College. Men kan zich ook laten verleiden door een tocht met een bootje met een platte bodem (punt) op de rivier de Cam, alleen of bestuurd door een professional, om de stad te ontdekken vanuit een ander gezichtspunt.

Sharing is caring!