Shadow

WOW air eerste transatlanische prijsvechter

De IJslandse vliegmaatschappij WOW air wordt vanaf september 2015 de eerste transatlantische prijsvechter. De maatschappij gaat dan vanaf diverse bestemmingen in Europa, waaronder Amsterdam, vliegen op Boston en Washington DC. Je maakt wel een overstap op Ijsland.

Wow Air vliegtuig

WOW Air gaat vanaf juni ook op Amsterdam vliegen. De vluchten worden het hele jaar door uitgevoerd. Door de stop-over in IJsland kan er met kleinere vliegtuigen en minder brandstof gevlogen worden. Voor de kortere vluchten gebruikt WOW air momenteel een vloot met Airbus A320 vliegtuigen. Voor de trans-Atlantische vluchten wordt de vloot aangevuld met de Airbus A321. De vliegtuigmaatschappij heeft dan ook meer dan 90% bezetting gemiddeld per vlucht. Ook kunnen de vliegtuigen bijna full-time ingezet worden naar verschillende locaties vanuit IJsland.
Icelandair vliegt al veel langer vanaf Amsterdam naar een groot aantal bestemmingen in de VS, eveneens met een stopover op IJsland. Die stopover mag bij Icelandair maximaal zeven dagen duren. Je hebt dan in feite twee vakanties voor 1 vliegticket. Vergelijk prijzen van vliegtickets naar Noord-Amerika.

Vergelijk prijzen van vliegtickets bij onder meer KLM, TUI, D-Reizen, Sunweb, Tix, Skyscanner, Corendon Airlines en Lufthansa.

Update: WOW Air heeft op 28 maart 2019 vanwege financiële problemen alle vluchten gestaakt.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *