Shadow

Wereldbekerwedstrijden skiën terug in Saalbach Hinterglemm

Op 21 en 22 februari is het in SalzburgerLand gelegen Saalbach Hinterglemm toneel van de wereldtop in skiën. Alle grote namen uit het mannencircuit strijden om de titel op de afdaling en Super G, die meetellen voor de FIS wereldbeker. De afdaling voor de heren staat geprogrammeerd op zaterdag 21 februari a.s. om 11.30 uur, de Super G op zondag 22 februari om 11.00 uur.

FIS Weltcup Saalbach Hinterglemm
© Saalbach-Hinterglemm

Oostenrijks succes tijdens wereldbeker skiën?

Het mannencircuit komt direct aansluitend op het wereldkampioenschap in Vail/Beaver Creek naar SalzburgerLand. Daar waren onder andere de ‘halve Nederlander’ Marcel Hirscher en Hannes Reichelt namens Oostenrijk succesvol met hun gouden medailles. Saalbach Hinterglemm was in 1991 en 2002 voor het laatst gastheer van een officiële FIS-wereldbekerwedstrijd. Het parcours dat voor de komende wedstrijd is uitgetekend staat bekend onder de naam ‘Schneekristall’ en kan met recht uitdagend worden genoemd. De mannen starten bovenaan de Zwölferkogel op een hoogte van 1.980 meter. Zij zullen voor de afdaling over een lengte van 3,6 kilometer naar beneden suizen, waarbij het steilste deel maar liefst 72% is. In totaal overbruggen ze 920 meter hoogteverschil.

Favoriete wintersportplaats bij Nederlanders

De wereldbekerwedstrijden staan garant voor een topweekend in Saalbach Hinterglemm. Als vanouds is deze plaats een trekpleister voor Nederlanders, die er ook deze keer in groten getale zullen zijn. Vrijdag 20 en zaterdag 21 februari is er op de Festplatz in Hinterglemm vanaf 17.00 uur een programma naast de piste met gratis toegang. Wie de wedstrijden zelf wil zien kan in de voorverkoop een kaartje kopen vanaf 13 euro of ter plekke vanaf 16 euro. De toegankelijkheid van het evenement is prima geregeld door middel van gratis pendelbussen. Op donderdag 19 en vrijdag 20 februari vinden de trainingen voor de afdaling plaats. Zie voor meer informatie https://skiweltcup.saalbach.com

Salzburger succes

Ook skikampioenen uit SalzburgerLand zelf komen in actie voor deze FIS-wereldbekerwedstrijd. O.a. Marcel Hirscher en Hannes Reichelt die onlangs nog in de prijzen vielen tijdens de FIS Alpine World Cup in Vail/Beaver Creek zullen van start gaan in Saalbach Hinterglemm. SalzburgerLand kan zich gerust thuisbasis van skikampioenen noemen. Succesvolle skiërs als Michaela Kirchgasser, Anna Fenninger, maar ook Marlies Schild, Hermann Maier en Michael Walchhofer leerden skiën in SalzburgerLand.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!