Waterpretpark Tropical Islands viert tiende verjaardag

Geplaatst door Redactie op 11 september 2014 om 14:49 in de categorie Attracties

Tropical IslandsHet is dit jaar feest bij Tropical Islands, want in december is het precies 10 jaar geleden dat de volledig omgebouwde hangar de eerste ‘vakantiegangers’ verwelkomde. Om dit te vieren, mag elke tienjarige op de tiende van de maand gratis naar binnen. Het tienjarig jubileum is overigens niet de enige reden voor een feestje in 2014, want het zwemparadijs werd bij de Parkscout Publikums Awards ook nog eens uitgeroepen tot beste ‘Erlebnisbad’ van Duitsland.

Zwemparadijs Tropical Islands

Het zwemparadijs Tropical Islands in Brandenburg is de grootste tropische vakantiewereld van Europa. In een voormalige zeppelinhangar met bizar grote afmetingen vind je heerlijk warme lagunes, een heus regenwoud, een authentiek tropisch dorp en dertien verschillende restaurants. Tropical Islands ligt zo’n 60 km van Berlijn en is 365 dagen per jaar 24 uur per dag geopend.

Hangar voor zeppelins

Tropical Islands is gehuisvest in een voormalige hangar voor zeppelins bij Berlijn. Het bouwwer, de grootste vrijstaande hal ter wereld, werd in 2000 gebouwd om er zeppelins te produceren. Nog voordat het eerste luchtschip de hal verliet, was het bedrijf al weer failliet. Tien jaar geleden werd omgebouwd tot tropisch zwemparadijs. Het complex heeft gigantische afmetingen en biedt plaats aan ‘s werelds grootste indoor regenwoud en de grootste waterglijbaantoren van Duitsland. Ook beschikt het complex over 200 meter lang zandstrand en een uitgebreid sauna- en wellnesscomplex. Inmiddels zijn er ook steeds meer attracties bij gekomen en kun je er ook overnachten in lodges en mobile homes. Bekijk de beoordelingen op Zoover.

Sharing is caring!

Comments are closed.