Shadow

Wales kiest Penarth Pier tot waardevolste landmark

Wales Penarth PierDe Penarth Pier in het zuiden van Wales is tijdens Special Places publiekscampagn van de National Trust e uitgroepen tot meest waardevolle landmark van Wales.

Wedstrijd mooiste landmark van Wales

Gedurende acht weken konden consumenten stemmen op tien landmarks die Wales vertegenwoordigen. Doelstelling was om te bepalen wat de meest waardevolle icoon van Wales is. De pier van Penarth moest het daarbij opnemen tegen verschillende typerende locaties in Noord-en Zuid Wales, waaronder Cyfarthfa Castle en The Lonely Tree.

Er werd via Twitter en Facebook gestemd en een 5- koppige jury, bestaande uit erfgoed- en reisexperts, maakten vanuit de top 25 een selectie van 10 die weer werd teruggezet naar het publiek tijdens een tv show. Tijdens de uitzending kon het publiek weer stemmen en hier kwam de Penarth Pier met kop en schouders als winnaar uit de bus. Cyfarthfa Castle en The Lonely Tree eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Penarth Pier pier van het jaar

De onlangs gerenoveerde Penarth Pier, die afgelopen april al tot pier van het jaar werd uitgeroepen, ligt in Penarth, in het zuiden van Wales op een kleine tien kilometer afstand van hoofdstad Cardiff. De Penarth Pier is een mooi brede pier uit de Victoriaanse tijd en is is iedere dag geopend voor bezoekers. Op de pier zijn onder andere een authentiek theehuis, een kunstgalerie en een bioscoop te vinden.

Sharing is caring!