Shadow

Vliegvakantieganger kiest vaker voor regionaal vliegveld

Vliegvakantiegangers kiezen deze zomer massaal voor vertrekken vanaf regionale luchthavens. Schiphol zit vol en de verwachting is dat het daar in het hoogseizoen erg druk zal worden. Zowel in de meivakantie als in juli en augustus.

Volgens reisorganisatie SolFly, gespecialiseerd in vliegvakanties naar de Middellandse Zee, is Schiphol goed voor bijna 90% van de totale vliegcapaciteit in Nederland. Echter, bij SolFly is het aandeel van Schiphol in de boekingen tot april 2018 nog maar 38%. Een jaar eerder was dit 44%. “Eindhoven Airport neemt al een kwart van onze passagiers voor zijn rekening en Rotterdam The Hague Airport 10%. Groningen Airport Eelde zit op ruim 3% en Maastricht op 1%”, zegt SolFly-directeur Hans Mosselman. Bij elkaar zijn dit volgens hem al meer Nederlanders die kiezen voor een kleiner regionaal vliegveld dan voor vertrek vanaf het grote Schiphol. “Bovendien boeken wij steeds meer mensen op regioluchthavens in Duitsland en België. Dat aandeel is nu bijna een kwart”, aldus Mosselman.

Kokkari Bay op Samos © Solfly
Kokkari Bay op Samos © Solfly

De langere wachttijden voor incheckprocedures en koffers op Schiphol, de hoge parkeertarieven, de drukte en tijdrovende afstand naar de gates lijken hun effect te krijgen. “Vertrek vanuit de achtertuin wint terrein bij toeristen. Dat is sneller en goedkoper”, merkt SolFly.

Vakantieverkeer naar Lelystad Airport

Al geruime tijd heeft Schiphol de wens geuit om het vakantieverkeer zoveel mogelijk te verplaatsen naar Lelystad Airport. De meeste vliegmaatschappijen accepteren dat niet, omdat er historische rechten in Amsterdam zijn opgebouwd.

De opening van dit poldervliegveld is opnieuw een jaar uitgesteld tot 2020. Dus wordt het probleem van Schiphol alleen maar groter. Schiphol heeft met 500.000 vluchten de wettelijke grens bereikt. De minister van Infrastructuur moet extra ruimte creëren. Daarvoor is toekomstvisie nodig, aldus Solfy.

SolFly is een Nederlandse touroperator, gespecialiseerd in het organiseren van vakanties naar Griekenland, Spanje en Portugal. Productkennis, kleinschaligheid en scherpe prijzen staan centraal en de klant heeft ruime keuze uit vertrek vanaf diverse (regionale) luchthavens.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3.5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *