Shadow

Vikingland in pretpark Djurs Sommerland

vikinglandHet grote pretpark Djurs Sommerland in Denemarken breidt in 2014 uit met een Vikingland, inclusief twee nieuwe attracties. Met de investering is een bedrag gemoeid van omgerekend zo’n 2,7 miljoen Euro. Djurs Sommerland is het grootste Sommerland-pretpark van Scandinavië en ligt in de streek Djursland in het oosten van Jutland.

Denemarken is qua oppervlakte iets groter dan Nederland en telt circa 5,3 miljoen inwoners. Het land telt meer dan vierhonderd eilanden, heeft een kustlijn van circa 7.300 kilometer en is geografisch grofweg in te delen in Jutland (schiereiland dat is verbonden met Duitsland), het eiland Funen, het eiland Seeland (met hoofdstad Kopenhagen), Oost-Denemarken (de eilanden Lolland, Falster, Møn en Zuid-Seeland) en het eiland Bornholm in de Oostzee. Het Deense eilandenrijk is dichtbij en uitstekend bereikbaar; vanaf Utrecht is het nog geen zeshonderd kilometer per auto tot de Duits-Deense grens.
Per vliegtuig zijn rechtstreekse verbindingen naar Aalborg, Billund en Kopenhagen en ook per trein (CityNightLine) kan men vanuit Nederland naar Denemarken reizen.

 

Sharing is caring!