Shadow

Vijf vooroordelen over vakantiehuizen

Een vakantiehuis oubollig en basic? Dat beeld is echt achterhaald. Een aanbieder van vakantiehuizen zette de vooroordelen over vakantiehuizen op een rij en legt uit waarom ze niet waar zijn.

Interhome Vakantiehuis
© Interhome

‘Vakantiehuis is oubollig’

Volgens sommigen is een vakantiehuis ouderwets. Echter, de afgelopen jaren zijn er veel vakantiewoningen bijgebouwd, die bijna allemaal zijn uitgerust met moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kun je op Sicilië in dit vakantiehuis genieten van een designinterieur, flatscreen-tv, airco, lift en moderne keuken en badkamer. Veel huizen beschikken tegenwoordig ook over gratis wifi.

Vooroordelen over vakantiehuizen: ‘Een vakantiehuis is basic’

Vaak denkt men dat een vakantiehuis heel basic is ingericht. Geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Ook dit beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste woningen van na 2000 luxe afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Denk bijvoorbeeld aan een sauna of stoombad, luxe badartikelen, een wasmachine, Nespresso-apparaat, open haard of inbouwhaard en flatscreen-tv.

‘Een vakantiehuis is klein en krap’

Een vakantiehuis is klein. Althans, dat denkt men. Maar dit beeld strookt niet met de werkelijkheid, want bijna alle moderne huizen hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 150 m2 en bieden plaats aan 6 tot 12 personen. Veel hotels hebben geen of slechts een beperkt aantal familiekamers, de meeste vakantiehuizen hebben 3 of 4 slaapkamers en meerdere badkamers en zijn dus ideaal voor gezinnen of grotere groepen.

‘Een vakantiehuis ligt afgelegen’

Wie in een vakantiehuis wil verblijven moet sowieso een goed oriëntatiegevoel hebben, want de woningen liggen meestal diep verscholen in het bos, ver weg van de bewoonde wereld. In werkelijkheid liggen de meeste huizen helemaal niet zo afgelegen, vaak hooguit een kilometer van het dichtstbijzijnde stadscentrum. De nieuwste vakantiewoningen zijn ook allemaal makkelijk met de auto bereikbaar.

‘Een vakantiehuis is duur’

Een eigen vakantiehuis is nogal duur, toch? Zo’n villa met alle ruimte en comfort waarbij je uitkijkt over een prachtig landschap, dat is toch niet te betalen? Nee, dit idee is echt onjuist. Natuurlijk kun je kiezen voor ultieme luxe met bijbehorend prijskaartje, maar het kan ook goedkoper.

Wat klopt dan wel?

Naast heel wat misvattingen zijn er natuurlijk ook veel dingen die wél kloppen. Zo staat een vakantiehuis eigenlijk altijd voor gezelligheid. Je verblijft letterlijk in een huiselijke sfeer en hierdoor voel je je direct thuis. Ook ben je even helemaal weg van alles. Hoewel veel huizen vlakbij een dorp of stad liggen, overheerst toch het gevoel van rust, waardoor je ultiem van je vakantie kunt genieten. Daarnaast biedt een eigen vakantiehuis veel vrijheid. Je kunt zelf koken en mooie avonden beleven op je eigen terras. Tot slot is het grootste voordeel misschien nog wel dat je er met meerdere stellen, gezinnen of vrienden kunt verblijven. Zo beleef je alles samen, wat je vakantie onvergetelijk maakt.

Vakantiehuizen vergelijken

Vergelijk aanbiedingen voor vakantiehuizen bij onder meer Interhome, Belvilla, TUI, VillaXL, Topic Travel en Elizawashere.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!