Shadow

Vijf onaangename verrassingen bij autohuur

Een derde van de Nederlanders heeft bij het huren van een auto in het buitenland weleens voor onverwachte kosten gestaan. Daar word je niet vrolijk van. Hierbij de top 5 verrassingen je als autohuurder kunt missen als kiespijn. 

autohuur

Uit onderzoek van een bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s blijkt dat de grootste ergernissen bij Nederlanders zijn:

  1. Een onverwachte verplichte verzekering
  2. Kosten voor het rijden van extra kilometers
  3. Kosten voor een extra bestuurder
  4. Kosten voor de reservering
  5. Kosten voor bijvoorbeeld een sterretje in de ruit of een lekke band

Meer dan een kwart (28,7 procent) van de Nederlanders die een auto in het buitenland heeft gehuurd, heeft te maken gehad met bovenstaande verrassingen. Vooral als ervoor gekozen is om ter plekke pas een auto te huren, blijkt een in eerste instantie zo goedkope optie, in werkelijkheid duurkoop. Bovenop de huurprijs worden aanvullende kosten berekend. Ook komt het regelmatig voor dat de onverwachte kosten pas aan het licht komen op het creditcardafschrift, als je al lang en breed terug bent in Nederland, zoals bijvoorbeeld het eigen risico. “Bij het ophalen van de huurauto kreeg ik opeens een verplichte diefstalverzekering voor mijn kiezen, terwijl ik dacht dat deze kosten inbegrepen waren. Nu weet ik wel beter”, geeft een ondervraagde uit het onderzoek aan.

Auto huren? Kijk bij Alamo en Sunny Cars.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *