Shadow

Vietnam: voor backpacktrips en luxevakanties

Vietnam wordt een steeds populairdere reisbestemming en dat is niet zo gek. Er is voor iedereen, van backpacker tot luxe genieter, wel iets te vinden. Naast steden, prachtige stranden, eindeloze rijstvelden en authentieke bouwwerken vind je ook nog eens een aantal Unesco Wereld erfgoederen. Dus zowel de rust- en natuurzoekers als de cultuur- en cityliefhebbers kunnen in Vietnam hun hart ophalen. En vergeet de uitstekende Vietnamese keuken niet!

Rijstvelden Vietnam©Pexels-Pixabay

Je voelt je als reiziger welkom in Vietnam. Een land waar je heel gemakkelijk kunt reizen, niet alleen omdat veel mensen de Engelse taal spreken, maar omdat ook vervoer redelijk tot goed geregeld is.

Enkele highlights van Vietnam

Steden en dorpen

  • Natuurlijk moet je naar Ho Chi Minh City, of Saigon, zoals de stad door de inwoners nog wel wordt genoemd. De stad is een combinatie is van pittoreske steegjes met kleine tempels tot hippe wijken en clubs. Ga naar het Reunification Palace en het War Remnants Museum waar je van alles kunt leren en zien over die zo afschuwelijke oorlog die op sommige plekken in Vietnam nog steeds zichtbaar en voelbaar is.
  • Hanoi is een mooie mix van oud en nieuw Vietnam. De Perfume Pagoda ligt zo’n 60 km ten zuidwesten van de stad en is bereikbaar per boot vanuit My Duc.
  • Hoi An wordt gezien als de meest sfeervolle stad in Vietnam en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Prettig: in de binnenstad is geen autoverkeer.
  • Sapa is een authentiek bergdorp midden in de natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

Stranden in Vietnam

Stranden genoeg langs de bijna 3300 kilometer lange kustlijn van Vietnam.
Op een onbewoond eiland? Nee, dat niet, maar Whale Island komt aardig in de buurt. Het eiland ligt een kleine 100 kilometer van Nha Trang en de naam is niet voor niets gekozen: je kunt hier walvissen spotten.
Neem op Phu Quoc, een eiland voor de kust van Cambodja, vooral je portemonnee mee. Het is een van de duurste bestemmingen van Vietnam. Maar wel een heerlijke relaxplek waar je ook goed kunt duiken en snorkelen.

De vietnam-Oorlog

Vietnam is een land waar verschillende oorlogen hun sporen hebben achtergelaten. De oorlog met Amerika van 1955 tot 1975 wordt gezien als een van de heftigste. De gevolgen zijn nog altijd zichtbaar, onder andere bij de Demilitarized Zone waar een van de hevigste gevechten van deze oorlog plaatsvond.

Natuur in Vietnam

  • Halong Bay is een schitterend natuurgebied. Boek een boottoer en vaar door het landschap.
  • Natuur in al haar diversiteiten vind je in het Cat Tien National Park. Met een oppervlakte van ruim 70.000 hectare varieert het landschap van laagland tot tropisch regenwoud.
  • De Mekong Delta is met daarin de 4200 kilometer lange Mekong rivier is één van de populairste plekken in Vietnam.
  • Het Cuc Phuong Nationaal Park, opgericht in 1962, is het allereerste nationale park van Vietnam. Een heerlijk park voor wandelaars.
  • Een ander nationaal park dat je echt moet bezoeken is het Phong Nha-Ke Bang National Park. Niet voor niets staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Rijstvelden domineren het landschap in de Mu Cang Chai regio in Vietnam. Tam Coc wordt gezien als een van de prachtigste landschappen, niet in de laatste plaats omdat de rijstvelden hier als het ware onderbroken worden door enorme rotsformaties.

Vergeet je e-visum niet

Ga je naar Vietnam zorg er dan voor dat je een correct visum hebt. Vroeger kon je een visum aanvragen bij aankomst op de luchthaven. Dat is sinds 1 januari 2018 niet meer mogelijk, ondanks dat op internet nog wel melding wordt gemaakt van het kopen van een visum ter plaatse. In plaats daarvan is er voor houders van een Nederlands paspoort het e-visum voor Vietnam, dat je vooraf kunt aanvragen en waarmee je zonder problemen het land binnen komt. Mensen met andere dan een Nederlands paspoort moeten bij de ambassade van Vietnam informeren hoe zij aan een visum kunnen komen.

Houders van een Nederlands paspoort kunnen hier online een e-visum aanvragen voor Vietnam. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn vanaf de datum dat je Vietnam binnenkomt.

Handig om te weten

-Bij de aanvraag hoef je geen exacte aankomst- of vertrekdatum op te geven, slechts de periode wanneer het visum geldig moet zijn.
-Hoe je naar Vietnam reist (vliegtuig, schip of bus) hoef je ook nog niet op te geven.
-Op het e-visum mag je Vietnam 1 keer in- en uitreizen.
-Het hele verblijf in Vietnam, inclusief de in- en uitreisdag moet binnen de 30 dagen vallen. Zo lang is het visum geldig. De ingangsdatum gaat in op de dag die je zelf op het formulier invult. Dat hoeft dus niet de reisdatum te zijn. Het verblijf mag maximaal 30 dagen zijn, min het aantal dagen dat je later aankomst dan de opgegeven ingangsdatum.
-Het e-visum is voor zowel de zakelijke als de toeristische reizigers.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!