1 op 5 Nederlanders gaf tijdens zomervakantie meer geld uit dan gewenst

Geplaatst door Redactie op 30 augustus 2018 om 13:56 in de categorie Algemeen nieuws

De zomervakantie 2018 is voor veel Nederlanders weer achter de rug. Skyscanner deed onderzoek* naar het bestedingspatroon van Nederlanders tijdens hun zomervakantie. Overall zijn Nederlanders dit jaar heel tevreden over hun bestedingsbedrag. Toch heeft 20% van de ondervraagden meer geld uitgegeven dan begroot; 15% moet hierdoor de komende weken de hand op de knip houden.  

30% had hoger vakantiebudget dan in 2017

60% van de ondervraagden is tevreden met het eigen bestedingsgedrag tijdens de vakantie. Iets meer dan de helft van de ondervraagden stelde dit jaar van tevoren een vakantiebudget vast. In 50% van de gevallen, was dit vakantiebudget gelijk aan het budget van 2017. 30% had een hoger budget en 20% moest met minder geld rondkomen tijdens de vrije weken. Van de vakantiegangers die over hun eigen budget heengingen, gaf 29% tot een kwart meer en 6% gaf 25% tot 50% meer uit dan gepland. Toch zijn er ook mensen die überhaupt niet op geld letten tijdens de vakantie; dit geldt voor een vijfde van de vakantiegangers.

Grote hap aan eten & drinken

De reiszoekmachine vroeg ook waar de bedragen die niet begroot waren, aan opgingen. Fleur Brugman, Growth Manager bij Skyscanner: “Nederlanders plannen hun budget goed ten opzichte van de vaste kosten zoals het vervoer en accommodaties. Er ging vooral extra geld naar uitgaven ter plekke; 19% gaf toch teveel geld uit aan eten en drinken en 12% gaf teveel geld uit aan uitgaan en andere activiteiten.”

*poll van Skyscanner.nl onder 684 Nederlanders, augustus 2018

Sharing is caring!

Comments are closed.