Shadow

Verre reizen specialist roept op om minder vaak in het vliegtuig te stappen

Reisorganisatie Better Places roept reizigers op om omwille van het milieu minder vaak in het vliegtuig te stappen. Mensen die graag reizen kunnen beter langer en minder vaak reizen, en ter plekke zorgen voor zoveel mogelijk positieve impact.

Reis met een #positiveimpact © Manuel Antonio via Better Places Suusje
Reis met een #positiveimpact © Manuel Antonio

Raar maar waar: een reisorganisatie die reizigers oproept om minder vaak in het vliegtuig te stappen. Toch doet verre reizen specialist Better Places het. “Vliegen is slecht voor het milieu”, erkent oprichter Saskia Griep. “Het is daarom beter om minder vaak een verre reis te maken.” Daarnaast adviseert Better Places reizigers om zoveel mogelijk positieve impact te maken op reis. De reisorganisatie geeft tips en ontwierp zelfs een aantal reizen met maximale positieve impact. Ook start Better Places in 2019 met het aanbieden van bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn.

Reizen met positieve impact

Met alle aandacht voor de negatieve effecten van vliegen zou je bijna vergeten dat reizen ook veel positieve gevolgen heeft. Saskia Griep: “We zullen niet stoppen met vliegen, maar we kunnen er wel bewuster mee omgaan en ervoor zorgen dat onze negatieve impact zo klein mogelijk is en alle betrokkenen van reizen profiteren.” Better Places introduceert daarom reizen met positieve impact. Griep: “Wij willen reisplannen creëren die positief bijdragen aan de lokale gemeenschappen en de natuur en tegelijkertijd een geweldige ervaring bieden voor de reiziger. Door samen te werken met initiatieven zoals Resirest, Backstreet Academy en I like Local zijn we in staat om in een korte tijd ons aanbod impactvoller te maken.”

Sustainable Development Goals

De nieuwe impact reizen van Better Places duren minimaal drie weken en tijdens de reis is er veel contact met locals. Dit levert vaak de mooiste herinneringen op. Denk aan het gebruik van lokale chauffeurs en gidsen, bijzondere excursies en verblijf in homestays of kleinschalige, duurzame accommodaties. Reizigers bezoeken niet alleen de hoogtepunten van een land, maar juist ook de minder bekende plekken. Met deze reizen levert Better Places een bijdrage aan de Sustainable Development Goals. Zo zorgen deze reizen voor werkgelegenheid en economische groei.

Tips voor #positivetravel

Een greep uit de tips van Better Places om van reizen een positieve ervaring te maken:

  • Ga minder ver, minder vaak, en langer op reis
  • Vlieg rechtstreeks met een modern vliegtuig, zo bespaar je tot 50% op je CO2-uitstoot
  • Maak veel contact met locals door bijvoorbeeld een kookcursus of een verblijf in een homestay
  • Verblijf in kleinschalige familiehotels die op een duurzame manier opereren
  • Pak de trein of bus in plaats van een binnenlandse vlucht
  • Neem een hervulbare waterfles en/of waterfilter mee en voorkom plastic afval
  • Maak diervriendelijke excursies en bezoek nationale parken
  • Koop duurzame souvenirs, eet vegetarisch
  • Ga in het laagseizoen op reis en bezoek ook de minder bekende plekken

Kijk voor meer informatie op de site van Better Places

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief