Shadow

Verrassende vakantie-ideeën in de Lorraine

Eerste Wereldoorlog LorraineAl die toeristen die over de Route du Soleil naar de Franse zuidkust blazen, zouden eens wat vaker hun voet van het gaspedaal moeten halen. Bijvoorbeeld in de regio Lorraine in het noordoosten van Frankrijk met onder meer de steden Metz en Nancy, de mirabel en de Quiche Lorraine. 

50 jaar Paparazzi! fototentoonstelling in Centre Pompidou-Metz

Meer dan 600 foto’s, schilderijen en video’s over wereldberoemde artiesten en persoonlijkheden zijn te zien op de tentoonstelling ‘Paparazzi! Photographers, stars and artist’ in het imponerende nieuwe Centre Pompidou-Metz museum in Metz. Het was Federico Fellini die in 1960 in zijn film La Dolce Vita de term ‘paparazzi’ introduceerde – een samensmelting van ‘pappataci’ (mosquitoes) en ‘ragazzi’(schurken). Werken van onder meer Tazio Secchiaroli, Ron Galella, Bruno Mouron and Pascal Rostain, Richard Avedon, Raymond Depardon, William Klein, Gerhard Richter, Cindy Sherman en Andy Warhol zijn te zien.

Beleef de Tour de France in de Lorraine

In juli in de buurt van Lorraine? Dan kun je twee etappes van de Tour langs zien komen. De 7e etappe gaat vrijdag 11 juli van Epernay naar Nancy, de 8ste etappe van de Tour de France op zaterdag 12 juli loopt van Tomblaine naar Gérardmer in de Vogezen. En zondag 13 juli gaat hij van Gerardmer naar Mulhouse.

Nieuwe tentoonstellingen over WWI in Verdun en Nancy

De Eerste Wereldoorlog liet diepe sporen na in Lorraine. In het kader van de 100-jarige herdenking vinden er in de hele region herdenkingen plaats. Zo opent juni een nieuwe tentoonstelling over ‘La Grande Guerre’- zoals de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk ook wel genoemd wordt – in het Centre Mondial de la Paix.

In Nancy wordt van 15 februari tot en met 21  september de expositie ‘Zomer 1914, Nancy en Lorraine in de oorlog’ gehouden.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!