Shadow

Van Gogh museum wint internationale publieksprijs Remarkable Venue Award

Voor het vijfde achtereenvolgend jaar zijn de Remarkable Venue Awards (RVAs) awards toegekend. De uitreiking was op 10 november in Sevilla en de prijs voor de Nederlandse Remarkable Venue Award ging naar het Van Gogh museum in Amsterdam

Van Gogh Museum
Het Van Gogh museum kreeg een award©MvdW

De prijs is ingesteld door Tiqets als stimulans voor musea en attracties. Ze moeten creatiever zijn dan ooit om publiek te trekken én te behouden.“De Remarkable Venue Awards van dit jaar vierden de locaties die niet alleen 2021 overleefden – ze floreerden. De winnende musea en attracties hebben in 2021 lovende recensies ontvangen van duizenden Tiqets-klanten, met beoordelingen die tot de beste in de branche horen. Ze zijn een echte verdienste voor de reis- en toerismebranche”, zegt Tiqets CEO Laurens Leurink.

Ontdek deze, en andere musea en attracties in binnen- en buitenland en koop hier je kaartjes.

Van Gogh museum

Van Gogh
Zelfportret te zien in het Van Gogh museum ©MvdW

Het Van Gogh museum viel in de prijzen op basis van reviews die nationale én internationale bezoekers achterlieten op de website van ticketplatform Tiqets. Maar liefst 85% gaf een vijfsterren review, gemiddeld scoorde het Amsterdamse museum 4.8 sterren. Bezoekers roemen onder meer het educatieve en interactieve karakter. De opzet van het museum aan de hand van de levensloop van Van Gogh wordt ook gewaardeerd.   

Zin gekregen in een bezoek aan het Van Gogh museum? Koop alvast je kaartjes.

Er werden in Sevilla nog meer prijzen verdeeld. Uit meer dan 120 genomineerde locaties werden in zeven award categorieën in zes verschillende markten prijzen uitgereikt. Andere Nederlandse winnaars op basis van bezoekersreviews zijn STRAAT Museum (Best Museum), Madurodam (Best Attraction), Nationaal Park de Hoge Veluwe (Best Landmark) en Mauritshuis (Best Onsite Experience). 

Twee prijzen voor STRAAT Museum

Voor twee categorieën, te weten Most Innovative Venue en Best Hidden Gem, konden locaties zich opgeven en werd de winnaar bepaald door een internationale vakjury, in Nederland vertegenwoordigd door Anouk van Eekelen, Manager Destination Development bij NBTC. Best Hidden Gem is STRAAT Museum geworden, dat tevens met de titel Best Museum aan de haal ging. Een bezoeker spreekt dan ook van een fantastische ervaring: ‘Een zeer indrukwekkende ruimte met kunst waar je mond van open valt’. 

Remastered
Dompel je onder in de wereld van Remasterd©Mvdw

Remastered is Most Innovative Venue

Most Innovative Venue tenslotte is Remastered. Deze Rotterdamse locatie dompelt de bezoeker onder in een digitale versie van de kleurrijke taferelen van Van Gogh, laat de bezoeker door een gigantische waterval lopen, door de wolken zeilen of hun eigen UFO besturen op een enorm LED scherm. Met meer dan 1000m2, het grootste indoor ledscherm van Europa en talloze projecties en speakers is deze see/hear/feel/experience met recht Most Innovative Venue.

Kaarten voor Remastered koop je heel eenvoudig via deze link.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.