Valentijn: romantiek in rauwe steden

Geplaatst door Redactie op 11 februari 2016 om 13:47 in de categorie Bestemmingen
© Toerisme Antwerpen

© Toerisme Antwerpen

De dag van de liefde valt dit jaar op een zondag. Daarom leent valentijn zich uitstekend voor een romantisch weekendje weg. Het is natuurlijk voor de hand liggend om het vliegtuig te pakken en naar de stad van de liefde Parijs te vliegen. Dat is niet nodig, want Nederland en België hebben genoeg te bieden. Dan denk je al snel aan het sprookjesachtige Brugge of aan de Amsterdamse grachten. Daarom hebben wij hebben juist drie steden uitgekozen met een rauwe uitstraling die meer romantiek hebben te bieden dan je verwacht.

Bij Antwerpen denk je al snel aan een harde havenstad. Dat is gedeeltelijk waar, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Een trip naar Antwerpen kun je uitstekend beginnen met een romantische wandeling door het Stadspark. Vooral de negentiende eeuwse hangbrug die ontworpen werd door de Duitse landschapsarchitect Friedrich Eduard Keilig is van een oogverblindende schoonheid. Het is een veelgebruikte plek om een aanzoek te doen. Als je op de brug staat, met een prachtig uitzicht over de Singel, weet je meteen waarom.

Valentijnweekend in Antwerpen

Antwerpen is ook juist dit valentijnsweekend uitermate geschikt, omdat de afsluiting van Beste Buren wordt gevierd. Dit is een project waarbij de vriendschap tussen Nederland en Vlaanderen centraal staat. Behalve vele activiteiten, zoals theater en lezingen zijn alle musea dit weekend gratis. Een aanrader is het Rubenshuis. Dit museum is gevestigd in het voormalig woonhuis van de schilder, bekend van zijn volslanke modellen. Eet daarna chique bij Le Zoute Zoen en overnacht in stijl in Hotel Julien of De Witte Lelie. Besteed de zondag aan een van de vele andere musea of bezoek het centrum en bewonder de prachtige historische trapgevels.

Eindhoven citymarketingEindhoven heeft veel meer te bieden dan industrie en elektronica: de lieflijke Dommel meandert door de stad en net daar buiten vind je de Strabrechtse Heide. Daar kun je heerlijk hand in hand uitwaaien. Een romantisch plekje om te overnachten is het Inkijkmuseum, een van de kleinste musea van Nederland. Het museum heeft zijn naam te danken aan het ‘inkijkraam’ waardoor je 24 uur per dag de kunst kunt bewonderen. Voor een overnachting in industriestijl ga je naar Blue Collar Hotel. Dit hotel is gevestigd in het Klokgebouw, een voormalig fabrieksgebouw van Philips.

Smeer’m in Tilburg

Om in de rauwe en industriële sfeer te blijven rijd je de 14e door naar Tilburg. Op een voormalige NS-werkplaats bevindt zich Spoorzone 013. Eet daar een ambachtelijk broodje met zelfgemaakte bitterballen bij Smeer ‘m, of ga naar de Houtloods en drink een Trainhopper of een Murder on the Orient Express. Deze IPA’s worden gebrouwen door bierbrouwer LocBrewery, die op hetzelfde terrein gevestigd is.

Meer romantische steden vind je in het magazine van Wijkopenautos De site heeft een top 10 van valentijnbestemmingen in Nederland en België samengesteld.

Sharing is caring!

Comments are closed.