Shadow

Vakantiegevoel centraal tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs

kampeerbeurs 2013Kampeerliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de 50e Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Tijdens deze volledig vernieuwde editie staat het typische vakantiegevoel van kamperen centraal. Dat krijgt bijvoorbeeld vorm in de tentoonstelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’ en de wedstrijd ‘Kamperen van de toekomst’. Verder kunnen bezoekers – omringd door Italiaanse sferen – de nieuwste modellen campers, caravans, (voor)tenten en accessoires bekijken en uitproberen. Daarnaast zijn er gratis clinics, handige kampeertips en kun je proefritten maken. Tussendoor ontspannen kan op een van de vele gezellige Toscaanse terrasjes. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 vindt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober plaats in Jaarbeurs in Utrecht.

Kamperen in 2114

Met deze jubileum editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt nog een ander historisch hoogtepunt gevierd; Honderd jaar kamperen in Nederland. Een mooie tentoonstelling geeft een nostalgische terugblik op alle ontwikkelingen die het vrijbuiterleven in ons land de afgelopen eeuw doormaakte; van hoe het ooit begon en was, tot het laatste nieuws van vandaag. Tegelijkertijd is een creatieve impressie te zien van het futuristische kamperen, met nominaties naar aanleiding van de wedstrijd ‘Kamperen van de toekomst!’. Hiervoor kan iedereen met een rijke fantasie tot en met 18 september 2014 een antwoord insturen op de vraag ‘Hoe kamperen we in 2114?’, met een tekening, knutselwerk, maquette, foto, schrijfsel of anders. De winnaars maken kans op een overnachting op de Urban Campsite Amsterdam 2015, een rondleiding door de splinternieuwe fabriek van Tabbert of een meet & greet met de ontwerper van de Caravisio. Meer informatie over die wedstrijd is te vinden op de website.

Beleven

Het vakantiegevoel van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs begint al bij de ingang, waar de hele entreehal is omgetoverd tot een pittoresk Italiaans stadje. Van daaruit gaat de reis verder en loopt het thema ‘Bella Italia’ als een rode draad door de beurs. Ook nieuw is het speciale buscamperplein. Toeristische informatie krijgt een aanvulling met stedentrips en in een

makelaarsstand van de BOVAG kunnen bezoekers terecht voor informatie over de aanschaf van een occasion. Om de ervaring compleet te maken, is er ook veel (inter)actie te beleven tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, met een scala aan clinics, presentaties en workshops. Onder andere in het Kampeertheater, waar onderwerpen voorbij komen als camperhuren, beveiliging van kampeermiddelen en de installatie van een schotelantenne. Buiten is het zelfs mogelijk om een cursus achteruit rijden met de caravan te volgen. Daarnaast kunnen bezoekers ook ‘gewone’ testritjes maken met een camper, luchtvering ervaren, de Aveco campersimulator uitproberen of in de werkplaats van de BOVAG zien hoe de onderhoudsbeurt van een kampeermiddel in zijn werk gaat. En natuurlijk kunnen de laatst digitale snufjes op kampeergebied niet uitblijven. Op de app square komen handige apps van de ANWB, ACSI en NKC aan bod.

Primeur

Bovendien kent de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 een primeur met de ANWB-verkiezing van de kampeeraccessoire van het jaar. De bepaling van de nominaties hiervoor is in volle gang en deze worden voor aanvang van de beurs bekendgemaakt, waarna de winnaar tijdens de beurs uitgeroepen wordt. Ook kan een gelukkige bezoeker een caravan winnen die de ANWB weggeeft. De bijbehorende prijsvraag en andere details hierover komen in een later persbericht uitgebreider aan bod.

Meer informatie
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 wordt gehouden van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober in Jaarbeurs in Utrecht en is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Sharing is caring!