Gratis activiteiten in Wales

Geplaatst door Redactie op 11 augustus 2014 om 14:02 in de categorie Bestemmingen

moeras snorkelenWales is een mooie vakantiebestemming waar van alles te zien en te beleven valt. Veel activiteiten zijn bovendien gratis. Hieronder tien van de leukste, gratis activiteiten. Van spelen tot musea en van festivals tot dolfijnen spotten, allemaal de moeite waard om te bezoeken of te doen tijdens een verblijf in Wales.

  1.  World Alternative Games

De World Alternative Games is een 17-daags festival in Llanwrtyd, het midden van Wales, waarbij het spelen van bijzondere, gekke en alternatieve wedstrijden centraal staat. Voor deelname aan een van de wedstrijden wordt een kleine bijdrage gevraagd.

  1. Big Pit National Coal Museum

Big Pit National Coal Museum is een oude kolenmijn en één van de grootste, Britse mijnbouw musea. Het museum is gevestigd in de plaats Blaenavon, in het zuiden van Wales.

  1. Feesten op festivals in Cardiff

In Cardiff worden gedurende het jaar diverse festivals georganiseerd.  Op 6 september wordt het White Water Festival gehouden in het International White Water Centre in Cardiff. Dit festival geeft bezoekers de unieke kans om een scala aan watersportactiviteiten uit te proberen, zoals surfen, kanoën en kajakken. Daarnaast zijn er waterraces waar je aan mee kunt doen.

  1. Zeilcompetitie Extreme Sailing Series

Van 22 tot en met 25 augustus vinden in Cardiff Bay de Extreme Sailling Series, een internationale zeilcompetitie met catamarans, plaats. De competitie reist tussen verschillende steden in de wereld.

  1. Gratis cultuur snuiven

In Wales zijn de meeste musea gratis te bezoeken, ideaal voor een leuk cultureel dagje uit. Enkele aanraders: St. Fagans National History Museum in Cardiff,  het National Museum of Wales gevestigd in het Cathays Park in Cardiff en het National Roman Legion Museum in Caerleon het zuiden van Wales.

6.   Dolfijnen spotten

De kustlijn van Cardigan Bay, in het westen van Wales, is één van de beste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk om dolfijnen te spotten. Een van de populairste observatieposten is New Quay, waar de dolfijnen dicht bij de kade van de haven komen om naar voedsel te zoeken.

  1. Wandelen over het Wales Coast Path

Het Wales Coast Path is een wandelpad van 1400 km, dat langs de gehele kustlijn van Wales voert. Het wandelpad gaat langs 18 middeleeuwse kastelen, 12 nationale natuurgebieden, 41 Blue Flag-stranden en dorpen en steden, zoals Llandudno, Cardiff en Swansea.

  1. Treinen kijken

Treinliefhebbers kunnen in Wales hun hart ophalen. Naast vele stoomtreinen en bijzondere stations die nog in gebruik zijn, zijn er ook diverse oude stations ingericht als mini museum. Bijvoorbeeld het oude Station Tintern, in de Wye Valley, een natuurgebied op de grens tussen Engeland en Wales.

9.  Culinaire genieten

Om de echte smaak van Wales te proeven is een bezoek aan één van de gratis culinaire festivals die het gehele jaar plaatsvinden, de ideale manier. Enkele tips: Op 16 augustus vindt het jaarlijkse Cardigan River and Food Festival plaats, in Cardigan naast rivier de Teifi. Het Haverfordwest Beer and Cider festival vindt plaats van 22 tot en met 24 augustus in Haverfordwest, Zuid-Wales. Op 27 en 28 augustus vindt het Narberth food festival plaats in Narberth, Zuid-Wales.

10. Fietsen door de Cambrian Mountains

Een groot deel van Wales bestaat uit de Cambrian Mountains, een gebergte dat loopt van Brecon Beacons in Zuid-Wales tot aan Snowdonia in Noord-Wales. Het is een prachtig landschap waar interessante fietstochten gemaakt kunnen worden langs talloze bossen, brede rivieren een ongerepte kustlijn.

Sharing is caring!

Comments are closed.