Shadow

Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen 2023 biedt volop nieuwe bestemmingen

De Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, die op 7 en 8 januari 2023 in de Amsterdamse Beurs van Berlage en op 21 en 22 januari in de Stevenskerk Nijmegen plaatsvindt, is dit jaar om meerdere redenen extra bijzonder.

Gorilla-safari's in Oeganda zijn erg populair. © Gabriel Gach via Pixabay
Gorilla-safari’s in Oeganda zijn erg populair. © Gabriel Gach via Pixabay

Bijzonder omdat het de eerste Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen na de coronapandemie is, die weer in de gebruikelijke maand januari plaatsvindt. Bijzonder ook, omdat er weer nieuwe bestemmingen aanwezig zijn.

De Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen houdt zich verre van het massatoerisme. De beurs wil andere wegen zoeken dan uitsluitend passief consumeren te stimuleren en zoekt overal grenzen op. Gespecialiseerde reisorganisaties bieden bijzondere reizen van hoge kwaliteit aan, van poolreizen tot kloosterwandelingen.

Nederlander durft weer naar bijzondere bestemmingen

En de beurs is om nog een reden bijzonder. Na een stop van bijna drie jaar durft de Nederlander weer naar bijzondere bestemmingen te reizen, ziet organisator Boudewijn Richel. Sinds de herfst worden veel meer reizen naar Azië en Afrika geboekt. Dat komt ook doordat landen als Japan, Thailand en Indonesië hun grenzen weer voor buitenlandse toeristen hebben geopend. “Corona is vergeten, net als de gasprijs. De wereld draait door”, aldus Richel. “Reizen door vreemde landen is meer dan een vakantie. Het relativeert de eigen opvattingen en draagt bij aan een meer tolerante samenleving.”De beurs is dan ook dé plek waar het exotische reisgedrag van de Nederlander zichtbaar wordt.

Niet alle bestemmingen zijn weer mogelijk

Op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen zijn zo’n 150 organisaties aanwezig die actieve maatwerkreizen aanbieden. Criterium voor deelname is de originaliteit van de reis, niet de prijs. Er is veel ruimte voor bestemmingen als Nepal, waar trekking populair is, en Oeganda, met bijvoorbeeld gorilla-safari’s.

Niet alle bestemmingen zijn nog door Nederlandse reizigers te bezoeken. Traditionele bestemmingen voor moedige reizigers als China, Iran en Noord-Korea, zijn absoluut onmogelijk, weet Richel

Meer informatie over onder meer openingstijden en tickets met korting: www.vakantiebeursamsterdam.nl en www.vakantiebeursnijmegen.nl.

Check voordat je op reis gaat altijd de reisadviezen voor Centraal- en Zuid-Amerika of de rest van de wereld buiten Europa.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.