Shadow

TUi houdt Boeing 737Max 8 toch aan de grond

Na een vliegverbod van de Britse luchtvaartautoriteiten heeft TUI besloten om ook haar Boeing 737 Max 8-toestellen aan de grond te houden. Het bedrijf, dat drie van dergelijke toestellen heeft, verstuurde eerder vandaag via social media berichten over het besluit.

De beslissing om de Boeing 737 Max-8’s aan de grond te houden volgt na het neerstorten van een soortgelijk toestel van Ethiopian Airlines op zondag 10 maart. Het toestel stortte kort na het opstijgen neer, waarbij alle inzittenden omkwamen. Het was de tweede crash met dit nieuwe type Boeing in vijf maanden tijd. Maandag verkondige TUI bij monde van Petra Kok dat TUI in de crashes geen aanleiding zag om haar drie Boeing-737-Max-8-toestellen aan de grond te houden.

Maandag veranderde de situatie in rap tempo. Eerst kondigden Australië en Singapore aan het luchtruim voor dit type vliegtuigen te sluiten. Daarna volgde Groot Brittannië. Een woordvoerder van de Britse Civil Aviation Authorities zei in een verklaring dat het om een voorzorgsmaatregel gaat nu er nog geen gegevens van de zwarte dozen van het Ethiopische ramptoestel bekend zijn. En inmiddels is bekend geworden dat ook Nederland het luchtruim voor de Boeing 737 Max 8 gesloten heeft, zo melden diverse media.

TUI is de enige reisorganisatie die in Nederland drie Boeing 737-Max-8-toestellen heeft. Het eerste toestel werd in januari 2018 geleverd. Corendon heeft er twee in bestelling. Het toestel heeft een vliegbereik van 6500 kilometer en is stiller en minder vervuilend dan andere vliegtuigen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!