Shadow

Tour de France 2021 start in Denemarken

De Tour de France 2021 start in Denemarken. Het grootste wielerspektakel ter wereld vertrekt op 2 juli in Kopenhagen. De eerste meters op de pedalen van de Ronde van Frankrijk vinden plaats op een parcours door de koninklijke hoofdstad. Daarna volgen er nog twee etappes over de eilanden Sjælland, waar ook Kopenhagen ligt, en Fyn en het vaste deel Zuid-Jutland.

Klimmetjes op Deense ‘cols’

Het parcours van de Tour de France 2021 in Denemarken © Visit Denmark
Het parcours van de Tour de France 2021 in Denemarken © Visit Denmark

Denemarken lijkt in eerste instantie niet uitdagend voor de ploegen van de Tour de France om aan hun trekken komen: Denemarken staat nu eenmaal niet bekend om haar berglandschap. Toch zullen de beste renners van de wereld zes klimmetjes tegenkomen tijdens etappe twee en drie. Maar we beginnen in Kopenhagen, met een ‘contre le montre’.

Kopenhagen

Dertien kilometer door de straten van Kopenhagen. Overigens twee keer verkozen tot ’s werelds beste fietsstad. Het parcours kent geen scherpe bochten; de renners zullen full speed kunnen racen, op jacht naar de gele trui. Ook de toeschouwer thuis kan zich verheugen op mooie beelden. De route leidt onder meer langs Kastellet, een vestingwerk met vijf bastions, langs De Kleine Zeemeermin en Amalienborg: de residentie van de Deense koningin. De finish is vlak bij Tivoli, het prachtig groene pretpark – en een van de oudste attractieparken ter wereld, midden in de stad. Bekijk alvast het parcours:

Fietsen over de Grote Beltbrug

De wind zal zeker een rol spelen als de renners over de 1,6 kilometer lange Grote Beltbrug fietsen. De brug maakt deel uit van de laatste 20 kilometer van de tweede etappe, die van Roskilde naar Nyborg gaat (199 km). Dit parcours bevat drie ‘bergsprints’ en een puntensprint in Kalundborg. Misschien splitst het peloton zich wel op, net voor de finish in Nyborg (eiland Fyn), en is de overwinning van deze etappe voor een ontsnapte sprinter weggelegd!

Heuvels

Etappe drie gaat van Vejle in 182 kilometer in zuidelijke richting van het schiereiland Jutland naar Sønderborg. Dit is een licht heuvelachtig parcours. Hier zouden de renners geen last moeten hebben van de wind en koersen ze af op een massasprint.

Combineer jij je zomervakantie in Denemarken met een bezoek aan de Tour? Boek dan nu alvast een vakantiehuis of een huisje op een vakantiepark bij onder meer TUI, Belvilla, De Jong Intra, Vacanceselect, Novasol of Landal Denemarken. Vergelijk prijzen van hotels in Kopenhagen.

Sharing is caring!