Shadow

Thailand geeft weer toeristenvisum uit aan Nederlanders

Thailand is begonnen met het heropenen van grenzen. Ook Nederlanders kunnen weer een toeristenvisum voor Thailand aanvragen voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

Visum aanvragen voor Thailand

Als je een toeristenvisum voor Thailand hebt bemachtigd kun je het land weer in, bijvoorbeeld om de Dhammakaya-tempel in het noorden van Thailand te bezoeken. © Honey Kochphon Onshawee via Pixabay
Als je een toeristenvisum voor Thailand hebt bemachtigd kun je het land weer in, bijvoorbeeld om de Dhammakaya-tempel in het noorden van Thailand te bezoeken. © Honey Kochphon Onshawee via Pixabay

Vanwege de coronapandemie had Thailand de afgelopen maanden drastische reisbeperkingen ingevoerd om het land tegen het coronavirus te beschermen. Alhoewel er nog wel wat komt kijken bij de visumprocedure en een quarantaine van 14 dagen verplicht blijft, staat de deur voor Nederlanders weer op een kier. Want eerlijk is eerlijk: er zijn slechtere plekken om in de wintermaanden in een veertiendaagse quarantaine te zitten.

Rondreizen en vakanties naar Thailand kun je boeken bij onder meer TUI, De Jong Intra (oa rondreizen, strandvakanties en maatwerkreizen), Sawadee, Riksja Travel en AsiaDirect. Voor Thailand heb je een coronatest en reisvaccinaties nodig. Maak hier een afspraak voor een coronatest.

Hoe vraag je een toeristenvisum voor Thailand aan?

Neem via hague.thaiembassy.org contact op met de Thaise ambassade in Den Haag voor informatie en het maken van een afspraak. Verzamel alvast de volgende documenten:

 • een volledig ingevuld visumaanvraagformulier,
 • 2 pasfoto’s,
 • kopie paspoort met een geldigheidsduur van meer dan 6 maanden,
 • bankafschrift waarmee duidelijk gemaakt wordt dat je minimaal € 15.000 op de bank hebt staan,
 • een vliegticket en een kopie van de boeking van het verblijf van 14 dagen als onderdeel van Alternative State Quarantine Accommodation (ASQ). Klik hier voor de volledige lijst met nodige documenten.

Vraag na afgifte van het toeristenvisum via deze link het ‘Certificate of Entry’ (COE) online aan. Voor de aanvraag van het COE, heb je de volgende documenten nodig:

 • geldig toeristenvisum,
 • bewijs van financiering om het verblijf in Thailand te kunnen bekostigen (het afschrift met € 15.000 op de rekening),
 • ziektekostenverzekering die kosten van 100.000 USD in Thailand dekt, inclusief Covid-19 gerelateerde kosten,
 • bevestiging van het vliegticket,
 • bevestiging accommodatie voor quarantaineperiode (ASQ),
 • bevestiging accommodatie na quarantaine,
 • negatieve PCR coronatest 72 uur voorafgaande reis en een Fit-to-Fly certificaat.

Het COE moet minimaal 10 dagen voor vertrek worden aangevraagd. Met een aantal andere documenten, zoals het OA-visum (voor gepensioneerden en geldig voor één jaar), de Thailand Elite Card, het OX-visum (voor gepensioneerden en geldig voor tien jaar) en het Non-Immigrant B-visum (voor zakenreizigers), gecombineerd met het COE, is het ook mogelijk om naar Thailand te reizen. Meer informatie over het verkrijgen van het visum en alle regels waar je aan moet voldoen, kun vinden op de site van de Thaise ambassade in Den Haag.

Reisadvies Thailand

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand nog op code oranje staan. Maar dat reisadvies om alleen noodzakelijke reizen te maken komt doordat Thailand strenge inreisbeperkingen voor Nederlanders heeft ingevoerd. Na terugkeer uit Thailand hoef je niet in quarantaine. Alleen voor de vier zuidelijkste provincies van Thailand geldt een negatief reisadvies (code rood).
Wel waarschuwt het ministerie voor de demonstraties die frequent in Bangkok en andere grote steden plaatsvinden. Bekijk de actuele reisadviezen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.