Shadow

Tirol introduceert Tirol Mountain Bike Safari

Tirol Mountainbike SafariIn Tirol opent deze zomer de Tirol Mountain Bike Safari. Bij dit 15 etappes tellende mountainbiketraject, kun je de hoogtemeters bergopwaarts beperken door je mountainbike mee te nemen in de 18 deelnemende bergliften. De route voert door vrijwel heel Tirol en heeft een totale lengte van ruim 660 km. Van de 25.000 hoogtemeters bergopwaarts kunnen er tot 12.000 per berglift worden ‘overwonnen’. Voor de nieuwe route is een liftticket met puntensysteem ontwikkeld, uiteenlopend van twee tot achttien dagen.

Tirol Mountain Bike Safari van Nauders tot Walchsee

De Tirol Mountain Bike Safari loopt van Nauders tot de Walchsee. Voor dit omvangrijke mountainbike traject is een groot deel van de 18 deelnemende liften voorzien van mountainbike haken. Zo kunnen sportievelingen de mountainbikes aan de binnen- en buitenkant van de lift plaatsen en wordt de capaciteit per lift vergroot. De bergliften maken het mogelijk tot 12.000 van de 25.000 hoogtemeters te omzeilen, waardoor je geniet van flexibel mountainbikeplezier. Hierdoor is het traject ook ideaal voor mountainbikers met verschillende ervaring en conditie.

Tirol Mountain Bike Safari puntenkaart

Voor de Tirol Mountain Bike Safari is een speciale liftpas met puntensysteem ontwikkeld. Voor iedere rit bergop of -afwaarts met de 17 deelnemende bergbahnen wordt een punt in rekening gebracht. Het meenemen van de mountainbike in de lift is inbegrepen. Liever met de e-bike door Tirol?

Sharing is caring!