Shadow

Tijd om te reizen. Maak uw auto klaar voor de reis!

auto onderdelen expertMet de auto op pad betekent veel vrijheid en flexibiliteit tijdens het reizen. Daarnaast kan een vakantie met de auto erg voordelig zijn. De echte avonturiers gaan op de bonnefooi en laten zich op vakantie leiden door de waan van de dag. Heb je een unieke camping in een bijzondere omgeving ontdekt? Dan blijf je daar nét zo lang totdat je alles hebt gezien. Valt het weer een beetje tegen in Oostenrijk? Dan wijk je net zo makkelijk uit naar Zuid-Italië. Ga je met kleine kinderen op reis? Dan is het waarschijnlijk verstandig om iets verder vooruit te plannen. Boek bijvoorbeeld een camping of hotel voor de eerste drie dagen zodat je zonder stress vertrekt en meteen geniet van een onbezorgde vakantie. Met de auto op vakantie zonder planning betekent echter niet dat je onvoorbereid de weg op gaat.

Niet teveel plannen, wél goed voorbereiden

Europa leent zich uitstekend voor een avontuurlijke autovakantie. In de meeste gevallen ben je binnen één dag alweer in een ander land met een volledig andere omgeving, sfeer en cultuur. Alle reden dus om er zonder al te veel plannen op uit te trekken. Dat betekent echter wel dat je goed voorbereid op pad gaat zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ten eerste is het verstandig om vooraf goed na te denken over de bagage. Denk bijvoorbeeld aan regenkleding en paraplu’s, omdat je het weer sowieso niet kunt regisseren. Als je de kosten in de hand wilt houden, neem je ook een gaspit mee zodat je altijd zelf kunt koken. Een goede voorbereiding houdt natuurlijk ook in dat je een reisverzekering afsluit en het minimale assortiment aan EHBO-spullen bij je hebt. Op het internet zijn veel websites te vinden die je helpen met het samenstellen van een paklijst zodat je niets vergeet.

Check je voertuig tijdig!

Als je eropuit gaat met de auto, is de staat van het voertuig natuurlijk je eerste zorg. Je kunt nog zo goed voorbereid zijn wat betreft kleding, navigatie, kampeerspullen enzovoort, maar als je met autopech aan de kant van de weg komt te staan, heb je daar meestal weinig aan. Natuurlijk is het verstandig om een verzekering voor pechhulp in het buitenland af te sluiten, maar voorkomen is beter. Door minimaal twee weken voor de reis je auto te laten nakijken door een monteur, heb je voldoende tijd om eventuele problemen op te lossen. Misschien adviseert de monteur om voor een grote reis de distributieriem te vervangen, nieuwe remblokken te plaatsen of de auto van nieuwe vering te voorzien. Je hebt dan voldoende tijd om deze onderdelen voordeling bij Auto-onderdelenexpert.nl te bestellen en vóór de reis te monteren. Als je auto tiptop in orde is en je bagage gepakt, kun je onbezorgd op reis en genieten van je welverdiende vakantie!

5/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *