Meivakantie: Bijna twee miljoen vakanties in eigen land

Geplaatst door Redactie op 22 april 2016 om 14:18 in de categorie Algemeen nieuws

ANWB-kampeerdagenNBTC Holland Marketing verwacht dat er tijdens de meivakantie dit jaar tussen de 3,5 en 4 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders. Dat is min of meer gelijk aan vorig jaar. Bijna de helft van deze vakanties (45%) wordt in eigen land doorgebracht. Dit jaar is de meivakantie voor heel Nederland van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei. Scholen kunnen de meivakantie echter met een week uitbreiden. Dit kan zowel voor (in de week van Koningsdag) als na de officiële week (tot en met Pinksteren).

Bungalow populair

Tijdens de meivakantie worden bijna 2 miljoen vakanties in eigen land doorgebracht. Voor een binnenlandse vakantie zijn de bungalow/zomerhuisje de meest populaire accommodaties (40%). Daarnaast wordt er ook veel gekampeerd (35%) waarbij het weer natuurlijk een grote(re) rol speelt. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De binnenlandse vakanties zijn verspreid over het hele land; de kust en ‘het groene Nederland’ zijn populaire gebieden. Naast wandelen en fietsen zijn een bezoek aan het strand en/of attractiepark, dierentuin, museum en evenement populaire activiteiten tijdens de meivakantie.

Buitenlandse vakanties in de meivakantie

Iets meer dan de helft (55%) van de Nederlanders die op meivakantie gaan, gaan naar het buitenland. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn de buurlanden Frankrijk, Duitsland, België en bestemmingen aan de (westelijke) Middellandse Zee. Omdat de meivakantie nu over een langere periode wordt verspreid, is een vakantie naar het buitenland populair(der). De meivakantie wordt in dit geval vaak gezien als een ‘vroege zomervakantie’.

Meivakantie: Bijna twee miljoen vakanties in eigen land
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.