Shadow

TheTravelSpy lanceert zoekmachine voor aangepaste vakantiewoningen

travelspyDeze week introduceert TheTravelSpy een oplossing voor iedereen die met een rollator, scootmobiel, rolstoel of kinderwagen op vakantie wil. Met de zoekmachine is het niet meer nodig om maandenlang te zoeken naar een aangepaste vakantiewoning.

Voor Matthieu Kleppe, medeoprichter van TheTravelSpy, was het al snel duidelijk dat vakantieaanbieders deze markt bewust laten liggen. “Tijdens onze gesprekken met verschillende directies van reisaanbieders reageert iedereen eigenlijk hetzelfde: de markt is te klein, het is te complex of we hebben er geen tijd voor. Zelfs grote reisorganisaties en hotelaanbieders zijn niet bereid iets aan dit probleem te doen. Ik vind dat onaanvaardbaar, omdat ik veel hoor dat mensen daarom niet meer samen op vakantie gaan.

Zoeken naar passende accommodatie

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland (16 procent van de bevolking) is minder mobiel. Omdat geen enkele vakantieaanbieder juiste en betrouwbare informatie heeft, zoeken zij maanden naar een passende vakantie accommodatie. Theatermaker en presentator Marc de Hond vertelt: “Het is altijd weer een speurtocht naar goed toegankelijke hotels en vakantiehuizen. Ik ben flink wat telefoontjes verder voordat ik een plekje heb gevonden waar ik makkelijk naar binnen kom, naar het toilet kan en drempelvrij kan douchen. En dat natuurlijk ook nog eens op een mooie locatie!”

TheTravelSpy pakt het probleem aan door handmatig alle vakantiehuizen van bestaande vakantieaanbieders te controleren. Alle aanpassingen worden in kaart gebracht. Met de zoekmachine aangepastevakantiewoning.nl kan iedereen vervolgens altijd een vakantiehuis vinden dat volledig voldoet aan zijn of haar wensen.

Het idee is niet onopgemerkt gebleven. TheTravelSpy heeft vorig jaar het PwC Social Impact Lab 2015 gewonnen, de prijs voor de meest veelbelovende sociale start-up van 2015. Op dit moment is TheTravelSpy alleen in het Nederlands beschikbaar. Later dit jaar volgt een uitrol naar Duitsland en Frankrijk.

5/5 - (2 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!