Shadow

Themapark Puy du Fou investeert recordbedrag in nieuwe showconcepten

Het Franse themapark Puy du Fou in de Vendéeinvesteert dit jaar een recordbedrag van 62 miljoen euro in drie nieuwe showconcepten. Dat bedrag is evenveel als de helft van een jaaromzet van het Franse bedrijf.
Al drieënveertig jaar trekt Puy du Fou, dat op 2,5 uur rijden van Parijs ligt, bezoekers uit de hele wereld. Daarmee is Puy du Fou door de jaren heen uitgegroeid tot een uniek, artistiek rolmodel dat internationaal unaniem wordt erkend. Bekijk een sfeerimpressie op de Nederlandstalige site van Puy du Fou.

Nieuwe overdonderende showconcepten


Voor het nieuwe seizoen, dat 4 april begint, heeft Puy du Fou drie nieuwe shows opgezet. De avondshow “Les Noces de Feu” is daar één van. In 30 minuten wordt het vervolg verteld op de reeds bestaande show “Les Orgues de Feu”, de gepassioneerde en sentimentele geschiedenis van een pianist en zijn muse. De muzikale nachtelijke show is een poëtische reis door de romantische 19e eeuw. De muziek van de show werd gecomponeerd door de beroemde virtuoze zussen Camille en Julie Berhollet, bekende artiesten bij Erato en Warner Classics. In een adembenemend decor wordt er gezocht naar de perfecte harmonie van water en vuur, intiem en grotesk, het diepe en de lucht, lichgevende kostuums en grootse decoren die uit de diepten van het meer oprijzen. Er is 16 miljoen euro geïnvesteerd om dit nieuwe nachtsprookjesland tot leven te brengen. Bekijk alvast de trailer:

“Le Grand Siècle”: het hotel van de Zonnekoning

Slapen als de Zonnekoning in het nieuwe hotel in Puy du Fou © Puy du Fou

Puy du Fou heeft ook een nieuw hotel geopend in de stijl van een Frans paleis. In hotel “Le Grand Siècle” worden gasten uitgenodigd te verblijven in een appartement van de Zonnekoning. Het hotel biedt 96 familiekamers verdeeld over 8 paviljoenen. Edele materialen, brokaat tapijten en gouden lijstwerk, bieden bezoekers een warme sfeer voor een uniek verblijf terug in de tijd. In het hart van “Le Grand Siècle” vind je het restaurant “La Table des Ambassadeurs”, waar een koninklijk buffet wordt geserveerd, bedacht door Yannick Alléno (chef met 3 sterren in de Michelingids). Er is zo’n 20 miljoen euro geïnvesteerd om dit majestueuze hotel te realiseren. Met de opening van het hotel staat de hotelcapaciteit van de Puy du Fou op 500 kamers en 2500 bedden.

“Het Molière Theater”: congrespaleis van Puy du Fou

Het Molière-theater in Puy du Fou © Puy du Fou
Het Molière-theater in Puy du Fou © Puy du Fou

Het Molière Theater is het eerste gebouw in Puy du Fou dat volledig is gewijd aan zakelijke evenementen. Een groot centraal auditorium met 500 zitplaatsen, 11 volledig modulaire vergaderzalen, tussen 40 m2 en 250 m2, en een multifunctionele ruimte, stellen bedrijven en grote spelers in de evenementenbranche in staat allerlei soorten evenementen te organiseren. Het buitengewone gebouw, uitgerust met de nieuwste technologie, is bedacht en ontworpen om bedrijven en hun werknemers in optimale comfortomstandigheden te verwelkomen. De perfecte locatie voor unieke en persoonlijke evenementen zoals congressen, symposia, beurzen en productlanceringen.

“Les Dîners Légendaires”: grootste avonden

In 2020 biedt Puy du Fou bezoekers de gelegenheid om een avond achter de schermen van de ‘ Puy du Fou droom’ door te brengen. Bezoekers kunnen de talenten ontmoeten, over de ambachten leren en vaardigheden ontdekken die de originele creaties van Puy du Fou tot leven brengen. Elk diner, bedacht rond originele thema’s, belicht een onbekend aspect van Puy du Fou. Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van “Le Signe du Triomphe”, vanaf het idee tot aan de adembenemende show. Dineer in het hart van de stallen van de “Equestrian Academy” en ontdek hoe de ruiters en trainers dagelijks zorgen voor het welzijn van maar liefst 226 paarden. De grootste showstal van Europa. Honderden bevoorrechte bezoekers zullen de mysteries van de knowhow van Puy du Fou kunnen ontrafelen tijdens een uitzonderlijk groot diner in een ongewone en grandioze setting.

Vertrouwen in talenten

De overdracht van kennis is de kern van het succes en het unieke concept van Puy du Fou. Puy du Fou is dan ook een trainingscentrum geworden dat talenten scout en hen opleidingen op maat biedt. In drie jaar tijd hebben meer dan 1.500 mensen een interne opleiding genoten en zijn gevalideerd door een officieel diploma. De sleutel tot een professionele carrière. Een consoletechnicus krijgt bijvoorbeeld 120 uur training bij Puy du Fou en een verkoper 70 uur. Deze banen zijn springplanken, dankzij het merkimago van Puy du Fou en de ervaring die jonge rekruten transformeert in erkende experts in de entertainmentwereld in Frankrijk en het buitenland.

Een wereldwijd artistiek model

Zoals Puy du Fou als nooit tevoren in Frankrijk investeert, schittert het merk nu ook in het buitenland. Sinds de zomer van 2019 in Toledo, ten zuiden van Madrid. Hier is de grootste nachtshow van Spanje, “El Sueño de Toledo”, reeds een daverend succes. In 2020 verwacht Puy du Fou España 260.000 bezoekers te ontvangen van april tot oktober, alvorens de reis terug in de tijd wordt verlengd met vier nieuwe dagshows. Deze zullen in het voorjaar van 2021 hun deuren openen, na een investering van 181 miljoen euro.

Ook in Nederland is zojuist een grote samenwerking getekend met het Nederlandse park Efteling. Het derde meest bezochte park van Europa vertrouwt Puy du Fou de show “Raveleijn” toe die in 2020 bijna 1.200 keer wordt gespeeld door 50 artiesten, stuntmannen, ruiters en valkeniers van Puy du Fou. Tot slot blijft een team van 25 mensen in China werken aan de creatie van een show die het daglicht zal zien aan de voet van de Chinese muur in 2023. Tegen 2030 zullen er wereldwijd vier Puy du Fou verschijnen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!