Shadow

Studenten vertrekken voor ruim 2000 kilometer lange tocht langs de Zijderoute

studentenOp vrijdag 6 juni 2014 is voor de zes studenten archeologie en (kunst)geschiedenis hun bijzondere tocht naar Centraal-Azië beginnen, waarin zij ruim 2000 kilometer van de legendarische Zijderoute afleggen. Tijdens deze moderne expeditie doen zij Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizstan aan en voeren onderzoek uit op archeologische sites, in musea en in millennia-oude steden. Net als de vroegere expedities naar dit gebied zullen zij voor hun onderzoek de extreme hitte (met in de zomer temperaturen tot wel 40 graden), steppes, bergen en woestijnen trotseren.

 

Ze bestuderen de landen en culturen, handel, landschap, muziek, voedsel en dieren, met als doel hedendaagse bewijzen te vinden van de enorme culturele uitwisseling waar de Zijderoute toe heeft geleid. Onderweg doen zij verslag via video- en weblogs en op social media, zodat in Nederland het publiek ze kan volgen. Begin juli keren zij terug en op 7 juli worden de bewijzen in aanwezigheid van de pers opgenomen in de tentoonstelling.

De studenten zijn Mike de Booij (22), Rens Bravenboer (21), Eren Nazim Cam (25), Nadia Hamid (31), Janine van Noorden (20) en Vera Tolstoj (24). Voor dit project krijgen zij officieel studiepunten.

Het project, genaamd Retour Zijderoute, is opgezet door de Hermitage Amsterdam in samenwerking met KLM en de Universiteit Leiden in het kader van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute, nog te zien in de Hermitage Amsterdam tot en met 5 september 2014.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *