Streekproductenmarkt Waterland op 21 augustus

Geplaatst door Redactie op 28 juli 2015 om 16:08 in de categorie Beurzen en evenementen

streeekmarkt-waterlandWeten waar je eten vandaan komt, wordt steeds populairder. Dat is ook te zien op de vierde editie van de Waterlandse Streekproductenmarkt die vrijdag 21 augustus wordt gehouden in Monncikendam.

Streekproducten uit eigen regio winnen meer en meer aan terrein. Ook in Waterland en omgeving is een stijging in het aantal producten uit eigen omgeving merkbaar. Lokaal geteelde groenten, vlees uit eigen stal, melk en ijs, maar ook lokale gebrouwen bier is in de directe omgeving verkrijgbaar. Deze opmars is ook van invloed op de Waterlandse Streekproductenmarkt, die dit jaar groter is dan voorgaande jaren. De streekmarkt wordt gehouden op vrijdag 21 augustus van 15.00 – 20.00 uur aan de Haringburgwal in Monnickendam en is gratis toegankelijk.

Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Promotie Waterland (SPW) een streekproductenmarkt. Ook dit jaar is voor deze locatie gekozen, gezien het unieke karakter aan het water. De afgelopen edities werden zeer goed ontvangen door de bezoekers en dit jaar biedt de streekmarkt een nog groter en meer divers aanbod dan voorgaande jaren.

Lekkernijen op Streekproductenmarkt Waterland

Op de streekproductenmarkt Waterland treffen bezoekers (h)eerlijke lekkernijen zoals o.a. verschillende soorten kaas, jam, compotes en marmelade, olijfolie, honing, chocolade, biologische producten, Italiaanse worsten, Engelse pie, bier, biologisch vlees en vers gerookte vis. Er wacht de bezoeker een ruim opgezette streekmarkt op een historische locatie aan de haven, met regionale lekkernijen met een mooi verhaal.

Streekproductenmarkt Waterland op 21 augustus
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.