Steeds meer nieuwe campings in Servië

Geplaatst door Redactie op 4 april 2014 om 11:30 in de categorie Bestemmingen, Camperreizen

campings in ServieServië profileert zich steeds meer als aantrekkelijke bestemming voor kampeerders. Het land heeft een nog ongerepte natuur, talrijke wandel- en fietsmogelijkheden en verschillende culturele bezienswaardigheden en leent zich dan ook prima voor een kampeervakantie.

De afgelopen tijd hebben weer verschillende nieuwe campings in Servië hun deuren geopend.

Eco camping Fruska Gora is afgelopen zomer geopend en is de eerste echte eco camping van Servië. De camping ligt in het hart van Nationaal Park Fruska Gora en biedt plaatsen voor 30 tenten en 10 caravans en campers. De camping vormt een prima uitvalsbasis voor prachtige wandel- en fietstochten in de omgeving. De camping ligt vlakbij Sremski Karlovci, een pittoresk stadje in barokstijl dat vooral bekend staat om haar talrijke wijnkelders. Verder herbergt de Fruska Gora een 15-tal middeleeuwse kloostertjes, verscholen in een mooie bosrijke omgeving.

Camping in natuurreservaat

Camping Zasavica ligt in het gelijknamige natuurreservaat en biedt plaats aan 42 caravans en tenten. Deze camping is ideaal voor natuurliefhebbers. Het natuurreservaat Zasavica biedt een grote diversiteit aan flora en fauna en kan te voet of per boot verkend worden. De camping ligt vlakbij de stad Sremska Mitrovica, een van oorsprong Romeinse nederzetting (Sirmium) waar men nog talrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd kan bezichtigen waaronder de opgraving van een keizerlijk paleis.

Campings in het westen van Servie

Camping Zlatibor ligt in het westen van Servië en wordt dit voorjaar officiëel geopend. De camping biedt 50 standplaatsen in een bosrijke omgeving. Het westen van Servië is een van de meest aantrekkelijke toeristische regio’s van het land. In de directe nabijheid van de camping bevinden zich verschillende toeristische attracties zoals de beroemde Uvac Canyon, Nationaal Park Tara en natuurpark Mokra Gora met de historische stoomtrein Sargan Eight.

Mini-campings in Servie

Ïn het westen van Servië is de afgelopen jaren tevens een netwerk ontwikkeld van 18 minicampings. Dit zijn veelal kleinschalige campings in pittoreske plattelandsdorpjes, waar men de echte Servische gastvrijheid kan ervaren. Vaak sluiten deze mini-campings aan bij bestaande plattelandsaccommodaties waar ook kamers gehuurd kunnen worden. West-Servië beschikt sinds afgelopen jaar tevens over een volledig bewegwijzerd netwerk van fietsroutes, waarmee de meeste campings aangefietst kunnen worden.

 

Steeds meer nieuwe campings in Servië
4 (80%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.