Shadow

Steeds meer mensen kiezen voor een naturistische vakantie

In Nederland mag dan misschien flink gediscussieerd worden of topless op stranden is toegestaan en of ‘we’ verpreutsen, maar bij de Franse organisatie France 4 Naturisme hebben ze van verpreutsing geen last. De naar eigen zeggen grootste aanbieder van naturistenvakanties in Frankrijk heeft het aantal nieuwe naturisten sinds 2016 met 13 procent zien stijgen. Wie kiest er voor zwembroek, bikini of badpak te verruilen voor Adam- of Eva-kostuum?

Naturistische vakantie in Frankrijk © Celine Hamelin / F4N via USP
Naturistische vakantie in Frankrijk © Celine Hamelin / F4N

F4N waarbij zes naturistische vakantiedorpen voor families zijn aangesloten, zocht uit wie die nieuwe naturisten zijn. De organisatie vroeg 5400 gasten die sinds 2016 de campings bezochten, het hemd van het lijf. De Nederlanders zijn naast de Fransen en Duitsers de grootste groep naturisten, die de campings bezoeken. Het onderzoek wijst ook uit dat de nieuwe naturist steeds jonger wordt. 14% van de naturisten is jonger dan 40 jaar terwijl dit bij de trouwe gasten 6% is. Meestal zijn dit koppels 63% of gezinnen met jonge kinderen 23%.

Naturisme voor gezinnen

De gezinnen hebben kinderen met een gemiddelde leeftijd van negen jaar. Eenderde van de nieuwe naturisten is ondernemer en 19% van de huishoudens verdient meer dan €5.000,- per maand. Maar wat beweegt deze mensen om een naakte vakantie te boeken? Vaak geven de naturistische campinggasten aan dat ze verlangen naar vrijheid, welzijn, rust, een te zijn met de natuur en jezelf opnieuw te vinden.

Waar de trouwe gasten van F4N de campings graag in augustus en juli bezoekt geeft de nieuwe naturist aan eerder in augustus (30%) en september (20%) te reizen.

Wil jij een naturistenvakantie uitproberen in Frankrijk of elders in Europa? Boek dan zelf een accommodatie via ANWB Camping, gewoon in het Nederlands.

Sharing is caring!