Shadow

Sprookjesachtige wintertijd in vakantieland Hessen

Wat is er gezelliger dan in de winter- en kersttijd naar verhalen luisteren? Wat is verkwikkender dan de zuivere winterlucht in de diepe bossen? Wat is sfeervoller dan een bezoek aan een sprookjesachtige kerstmarkt in een romantisch vakwerkstadje? Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek zelf wat er in het sprookjesachtige hart van Duitsland in de winter- en kersttijd allemaal te beleven valt.

Marburg in het Lahntal: Landgrafenschloss © Georg Kronenburg
Marburg in het Lahntal: Landgrafenschloss © Georg Kronenburg

Kersttijd in het romantische Lahntal

Met name in de adventstijd is een bezoek aan het romantische Lahntal zeker de moeite waard. Feestelijk versierde straten en tal van kleine en grote kerstmarkten zijn heerlijk om al slenterend te verkennen. Daarbij heeft iedere markt zijn geheel eigen sfeer, of dat nu rondom de dom van Wetzlar is, bij de Elisabethkerk in Marburg of bij het imposante slot Wittgenstein. Meer informatie over de kersttijd in het Lahntal en alle openingstijden van de kerstmarkten vindt u hier.

Frankfurt Rijn-Main: ‘Quetschemännchen’, glühwein en sfeervolle kerststands

Kerstmarkt Frankfurt: © Visit Frankfurt/Holger Ullmann
Kerstmarkt Frankfurt: © Visit Frankfurt/Holger Ullmann

Wanneer op de Römerberg de grote kerstboom er met de skyline om strijdt wie het meest fonkelt, wanneer appelwijn warm en fijn gekruid wordt gedronken en wanneer tot slot 50 klokken van 10 kerken tegelijk klinken – dan is het kerst in Frankfurt! Vanaf de Hauptwache via de Paulsplatz en de Römerberg tot onder bij de Mainoever strekt zich een van de oudste en mooiste kerstmarkten van Duitsland uit. Regionale kerstproducten, zoals de ‘Bethmännchen’, een soort van soesjes met marsepein en amandelen, warme appelwijn en ‘Quetschemännchen’, hebben in Frankfurt een lange traditie en zijn populaire cadeautjes. Enkele van deze kerstspecialiteiten kan men leren kennen tijdens de rondleiding over de kerstmarkt ‘Glühwein, Geschichten & Gebäck’ (glühwein, verhalen & gebak). Beleef een heerlijke kersttijd in Frankfurt am Main!

Wiesbaden Sternschnuppenmarkt

Van 27 november tot 23 december 2018 is Wiesbaden één grote kerstdroom. Ingebed in het sfeervolle decor van de Schlossplatz ruikt het op de Sternschnuppenmarkt, de kerstmarkt, naar amandelen, glühwein en allerlei andere heerlijkheden. Onder de unieke verlichting van de ‘lelies’ staan de identiek vormgegeven stands met kunstnijverheidsproducten. Op 45 meter hoogte heeft men vanuit het reuzenrad op de Mauritiusplatz een adembenemend uitzicht op Wiesbaden in kerstsfeer. Een ander hoogtepunt is de ‘ESWE-Eiszeit’ in het park Warmer Damm met zijn 800 vierkante meter grote ijsbaan. Meer over de kerstmarkt in Wiesbaden.

Noord-Hessen, het land van Grimm: Sprookjesachtige wintertijd in het land van de gebroeders Grimm

Geo Naturpark Frau Holle-Land © GrimmHeimat Nordhessen
Geo Naturpark Frau Holle-Land © GrimmHeimat Nordhessen

Wintertijd, de sfeervolste tijd van het jaar in Noord-Hessen, het land van Grimm. De geur van gebrande amandelen, kruidige glühwein en peperkoek hangt in de lucht. Tal van kerstmarkten nodigen de bezoeker uit om ontspannen rond te slenteren en allerlei leuks en lekkers te ontdekken. Op de pleinen van vakwerkstadjes, in het oudste dierenpark van Europa, rondom een historische abdijkerk of in het levendige centrum van de stad Kassel – de sfeer is er gegarandeerd sprookjesachtig. Wanneer Vrouw Holle dan ook nog stevig de bedden opschudt, verandert Noord-Hessen in een paradijs voor wintersporters. Beleef een sprookjesachtige winter- en kersttijd in Noord-Hessen, het land van Grimm.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!