Shadow

Engeland aantrekkelijk voor Nederlandse toeristen door lage pond

Het is een hot item aan beide kanten van het kanaal: de Brexit. Wat gaat het kosten is een terugkerend thema. Wat de Brexit oplevert, bijvoorbeeld voor Nederlandse toeristen wordt echter nooit gemeld. Behalve dan door Aad van Duivenbode van touroperator House of Britain dat op de Vakantiebeurs de grote aanjager is van het Great Britain Village in de Jaarbeurs.

Londen
Londen. Mmarcin Nowak-unsplash.jpg

“Het Engelse pond is door alle heisa rondom de Brexit flink in waarde gedaald en dat maakt Groot-Brittannië op dit moment aantrekkelijk voor Nederlandse vakantiegangers”, aldus van Duivenbode. “Reizen worden zo immers een stuk goedkoper. Aan dat lage pond zit echter ook een nadeel. Voor Britten zijn buitenlandse reizen namelijk ineens een stuk duurder en daarom vieren zij nu vaker vakantie in eigen land. Dat zien wij terug in de beschikbaarheid van hotels. Het wordt nu al moeilijk om bijvoorbeeld in Londen het hotel van je keuze te reserveren voor het hoogseizoen van komende zomer. Je moet er echt op tijd bij zijn, anders vis je achter het net.”

Engeland promoten

“Dat is dan ook een van de dingen die we de mensen op de Vakantiebeurs duidelijk willen maken samen met veel reisorganisaties, hotels en regionale verkeersbureaus. Zij komen volgend jaar met allerlei mooie campagnes en thema’s. Fietsen in de Yorkshire Moors bijvoorbeeld of bootvakanties over de smalle kanalen door Engeland. Zelf zou ik naar Cornwall en Devon gaan. Veel mensen weten dat niet, maar dat is een prachtig, subtropisch gebied met palmbomen in het zuidwesten van Engeland. Daar is volgend jaar bovendien veel te doen rondom het thema seafood, dus dat biedt de ideale vakantie voor lekkerbekken die van lekker weer houden! Verder zou ik als alternatief voor het populaire Schotland in 2019 Wales adviseren. Schotland is namelijk al bijna volgeboekt, maar Wales heeft nog beschikbaarheid. Wales is bovendien misschien wel net zo mooi als Schotland en je kunt er komend jaar vaker en makkelijker naartoe omdat KLM er meer heen gaat vliegen.”

Engeland leent zich trouwens ook prima voor een ontdekkingsreis per camper.

Op de Vakantiebeurs kun je kennismaken met  Groot-Brittannië in het Britse dorp. Er is een Britse Pub van Guinness en waarschijnlijk komt er ook een Ierse band van doedelzakspelers en worden nog een aantal activiteiten gepland.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *