Spanje, Turkije en Curacao populair in de meivakantie

Geplaatst door Redactie op 19 april 2016 om 11:23 in de categorie Algemeen nieuws

Benidorm Poniente strandNederlanders vertrekken de komende meivakantie weer massaal naar de zon. Spanje is veruit favoriet; maar liefst 40% van alle vertrekken in de meivakantie staan op het conto van deze van oudsher populaire bestemming.

Dat blijkt uit boekingscijfers van de marktleider in de Nederlandse reisbranche.

Turkije is goed voor een tweede plaats, gevolgd door Griekenland, Portugal en de Verenigde Staten. De populairste vakantieregio’s zijn de Turkse Rivièra rond Antalya, Gran Canaria, Tenerife, Mallorca en Curaçao. De tweeweekse meivakantie nodigt ook uit voor verre vakanties met Curaçao als belangrijkste bestemming. Daarnaast zijn stedenreizen populair met als absolute nummer 1 New York.

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets New York

Een zonvakantie in het voorjaar wordt steeds populairder bij vakantiegangers, vooral wanneer er een tweeweekse meivakantie is.

Top 5 vakantielanden en –regio’s in de meivakantie

De cijfers van de grootste touroperator van Nederland laten zien dat van alle vakantiegangers in de meivakantie 73% met een vliegtuig naar de zon vertrekt (waarvan 51% binnen Europa blijft), 15% ervoor kiest om met de auto erop uit te gaan en 12% deze vakantie benut om een stedentrip te maken.

Ondanks dat het totale aantal reizigers in de meivakantie naar Turkije bijna is gehalveerd, blijft de Turkse Riviera rondom Antalya nog altijd de meest populaire vakantieregio, net voor het Spaanse eiland Gran Canaria. Binnen de top 10 van bestemmingen is New York terug te vinden als enige stad. Egypte valt helemaal uit de top 10.

Trends meivakantie 2016

Van de vakantiegangers kiest in de meivakantie 81% voor een verblijf tussen de 0 en 10 dagen en gaat 10% van 11 tot 15 dagen op reis. De gemiddelde reissom per persoon is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar, Een opvallende trend is dat waar vorig jaar het aandeel families en koppels nog gelijk was, dit jaar meer dan de helft van de reizigers in de meivakantie uit koppels bestaat en families goed zijn voor 36%.

Spanje, Turkije en Curacao populair in de meivakantie
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.