Shadow

Sound of Music leeft volop in SalzburgerLand

soundofmusicIn het jubileumjaar 2015 zijn er in en om Salzburg diverse activiteiten rondom de 50-jarige Sound of Music gepland. Op 17 oktober werd een groots gala georganiseerd waarbij ook Johannes von Trapp, de zoon van Maria en baron Georg von Trapp – het echtpaar dat zo’n centrale rol speelt in de film – aanwezig was.

 

 

Soundofmusic1

Ook vier acteurs die de rollen van de kinderen op zich namen in de Sound of Music betraden het podium tijdens het gala. In november gaat er overigens een nieuwe film in première: “De Von Trapp Family: A life of music” over de familie Von Trapp door de ogen van de oudste dochter Agathe. En tenslotte werd op 18 oktober in Werfen – een plaats op circa een half uur rijden van Salzburg waar veel fragmenten uit de film zich afspelen – een speciaal Sound of Music Trail geopend.

Vijftig jaar geleden kwam de inmiddels legendarische musical the ‘Sound of Music’ uit. De film won 5 Oscars en het verhaal rondom de zingende Julie Andrews is inmiddels wereldberoemd. De film speelt voor een groot deel in Salzburg en omgeving, en dat heeft de nodige gevolgen voor de stad gehad. Jaarlijks komen er zo’n 300.000 (!) toeristen naar Salzburg en omgeving om de locaties uit de film te bezoeken.

Sound of Music trail

In en rondom de plaats Werfen is er nu dus een publiektrekker bijgekomen: het Sound of Music trail: een wandelroute die geheel aan de film gewijd is. De wandeling is geschikt voor jong en oud en kan in ongeveer een uur worden gelopen. Wandelaars starten middenin Werfen en komen onderweg langs 12 tussenstops waar elke keer iets te beleven of te doen valt met een link naar de Sound of Music. Het einddoel van de wandeling is de Gschwandtanger: de plaats waar de beroemdste scene uit de film geschoten werd: de picknick van Maria met de kinderen waarbij ze het overbekende ‘DO-RE-MI’ zingen.

Voor meer informatie: salzburgerland.com.

5/5 - (1 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!