Shadow

Snuffelen in de kledingkast van Sissi

Wenen Sissi Museum
© Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Edgar Knaack

Het Sissi museum in de Weense Hofburg viert zijn 10-jarig bestaan vanaf 24 april met een bijzondere tentoonstelling van originele kleding van Keizerin Elisabeth in Beieren alias Sissi.De Hofburg was ten tijde van keizer Frans Joseph en keizerin Sissi de winterresidentie. Nu is er onder meer het Sissi-museum ondergebracht met veel portretten, persoonlijke bezittingen, de luxe hofwagen, haar badkamer, turnkamer en meer. En natuurlijk haar kleding.

Waardevolle kleding van Sissi

Onder de naam `Seide – Spitze – Hermelin` (Zijde – Kant – Hermelijn) presenteert het museum waardevolle kleding van Sissi waaronder twee jurken, een badjas, kamerjas, een hermelijnen mantel, onderkleding Hermelin-Ensemble en veel accessoires.

Pronkstukken Sissi-museum

Onder de pronkstukken een jurk die in 2012 door het veilinghuis Herman Historica in München ontdekt werd. De jurk van blauw-wit zijde zat in een kledingtas tezamen met andere bezittingen waaronder een paraplu tegen de zon, een zakdoek, kousen, handschoenen en meer uit de nalatenschap van Sissi. De tentoonstelling opent 24 april, de trouwdag van Elisabeth en Franz Jospeh, en sluit op de geboortedag van Sissi – 24 december 1837.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!