Shadow

Skiën tot ver in het voorjaar in Lech Zürs

Voorjaarsskiën. De ideale combinatie van skiën en lekker weer. In Lech Zürs am Arlberg is dit vanwege de hoge sneeuwzekerheid tot ver in het voorjaar mogelijk. En naast de piste zorgen talrijke evenementen voor nog meer plezier.

Wie kent ze niet, die aangename skidagen met blauwe hemel, goede sneeuw op de noordkant en de warme zon. Tijdens het voorjaarsskiën gaat het vooral om de balans tussen het sportieve element, zolang de sneeuw de juiste condities heeft, en de uitgebreide pauzes op de zonnige terrassen. Om de wintersportliefhebbers optimaal te kunnen laten genieten openen de 76 liften in Lech Zürs am Arlberg al om 08.30 uur en ontvangt men van 6 t/m 19 april 15% korting op de skipas en van 20 en 21 april 30% korting. En zo zijn er nog meer aantrekkelijke aanbiedingen om tot ver in het voorjaar van het skiën te genieten.

Muziekfestival “Tanzcafé Arlberg”
Na een heerlijk skidag biedt Lech Zürs am Arlberg alle nostalgiefans van 1 t/m 21 april van het muziekfestival „Tanzcafé Arlberg“. Oftewel après-ski in de stijl van de goede oude tijd. Jazz-, soul-, rock ´n roll en swingbands spelen live op de Rüfiplatz, op de berg, op zonneterrassen en in gezellige hotels en bars. De concerten beginnen in de middag en zijn de ideale afsluiting van de dag.
Het festival wordt op 2e paasdag maandag 1 april 2013 door „The Baseballs“geopend. Andere bands zijn o.a. Coshiva, Trio Macchiato, Valerie, Etta Scollo en de Gang Guys.

Sister Resort Party
De „Sister Resort Party“ op 13 april 2013 is de jaarlijkse bijeenkomst van de partnerdorpen van Lech, waarbij ook de vertegenwoordigers uit Beaver Creek in Canada, Hakuba Happo in Japan en Kampen auf Sylt in Duitsland deelnemen. De culinaire specialiteiten van deze drie continenten staan die dag in het middelpunt. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door jazzmuzikanten Tony Gulizia, Joey Gulizia en Roger Neumann. In de avond wordt de bekroonde wijnboer van het nieuwe wijnfeest in Lech bekend gemaakt.

15e Mountain Trophy
Ter afsluiting van het winterseizoen vindt op 20 april voor de 15e keer de legendarische „Lecher Mountain Trophy“ plaats. De klassieke triathlon-disciplines worden aangepast aan het bergachtige landschap: Eerst wordt het 5,3 km lange traject tussen Lech en Zürs op de mountainbike of racefiets bedwongen.  Voor de klim naar het op 2.438 m hoogte gelegen Madlochjoch kan elke deelnemer zijn eigen tak van sport. Toerski’s, sneeuwschoenen, telemark, langlaufski’s of gewoon te voet, geen enkele wintersport wordt uitgesloten. Na de afdaling richting Zug leidt een 5,2 km lang traject naar de finish in Lech.

Meer informatie op www.lech-zuers.at

redactie 2013-03-08 12:23:00 Bestemmingen closed

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!