Shadow

Schiphol verwacht ruim 10,6 miljoen reizigers in juli en augustus

Schiphol Self checkinSchiphol bereidt zich voor op opnieuw een drukke zomer. Ruim 10,6 miljoen passagiers zullen in de maanden juli en augustus via Schiphol reizen. Topdrukte wordt verwacht op 2 augustus met op die dag circa 196.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat zijn er evenveel als het aantal inwoners van een stad als Groningen. Dat wordt ook de drukste dag ooit op de luchthaven.
De drukste dag van 2014 was 1 augustus met 193.000 reizigers. Om al die drukte in goede banen te leiden zet Schiphol in de zomermaanden extra personeel in om reizigers de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Jos Nijhuis, president en CEO van Schiphol Group: “Omdat nog niet alle verbouwingen op Schiphol klaar zijn, en omdat er, zoals zij zelf al aangaven, er veel druk is op de Marechaussee, kan het natuurlijk nog voorkomen dat er af en toe overlast is op de drukke momenten. Daarvoor vragen wij van onze reizigers begrip en geduld.”

Reisadvies Schiphol

Schiphol adviseert reizigers om goed voorbereid en op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft, naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken en bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage. Daarnaast is het verstandig om alle reispapieren vooraf goed te controleren, zoals de geldigheid van het paspoort.

Voor iedereen die goed voorbereid naar Schiphol wil komen, is er een filmpje gemaakt met tips. In de periode tussen 6 juli en 2 augustus is er tussen 07:00 en 13:00uur op de drukste dagen ‘wachtrij-entertainment’ voor reizigers in de Vertrekhallen. Last minute vliegtickets boek je onder meer bij Arke en Vliegtickets.nl

Sharing is caring!