Shadow

Schiphol bij kopgroep groene luchthavens

Amsterdam Airport Schiphol krijgt internationale erkenning van Airport Carbon Accreditation voor haar inspanningen om het klimaat te sparen.

Elektrische bussen op Schiphol  ©  Schiphol Group.
Elektrische bussen op Schiphol © Schiphol Group.

Schiphol heeft hiervoor een breed programma om CO2-emissies te verlagen. Ook gebruikt Schiphol emissierechten om uitstoot te compenseren. Schiphol behoort hiermee tot de wereldtop van groene luchthavens. Voorbeelden van maatregelen zijn het gebruik van biodiesel, vermindering van woon-werkverkeer door thuiswerken en het stimuleren van elektrisch vervoer.

Elektrische taxi’s op Schiphol

Het personen taxivervoer vanaf Schiphol zal vanaf eind 2014 worden uitgevoerd door meer dan 100 volledig elektrische taxi’s. Ook gaat Schiphol elektrische bussen inzetten om passagiers van en naar vliegtuigen te vervoeren. Om energie te besparen zijn de terminal en de parkeergarages uitgerust met LED-verlichting. Op het platform waar de vliegtuigen staan, doet Schiphol proeven met LED-verlichting, als ook de intelligente aansturing daarvan: alleen daar licht waar nodig. Voor de wegen op de luchthaven maakt Schiphol gebruik van tot 100% gerecycled asfalt.

Airport Carbon Accreditation

De certificering die Schiphol heeft ontvangen van Airport Carbon Accreditation, is de hoogst haalbare (3+). Om hiervoor in aanmerking te komen moet een luchthaven alle uitstoot hebben geanalyseerd, succesvolle reductieprogramma’s hebben opgesteld en die succesvol hebben uitgevoerd en de resterende uitstoot hebben gecompenseerd.

Sharing is caring!