Alpenliebe: Tentoonstelling op de Großglockner

Geplaatst door Redactie op 2 mei 2014 om 15:39 in de categorie Beurzen en evenementen

Naar aanleiding van de 150ste geboortedag van Richard Strauss en als hommage aan zijn Alpen-symfonie opent op 11 juni 2014 de tentoonstelling ALPENLIEBE in het bezoekerscentrum op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe op de Großglockner.’

© Grossglockner Hochalpenstrasse AG

© Grossglockner Hochalpenstrasse AG

De tentoonstelling toont in circa 20 posities een breed spectrum van actuele hedendaagse kunstproducties. Van Martin Kippenbergers ironische poses op bergtoppen, het diepgaande onderzoek van de globalisering van het Alpengebied van Armin Linke tot en met Katharina Lackner, die de adembenemende uitzichten onderdeel maakt van haar installatie. Alle kunstwerken tonen de liefde voor de bergen en de natuur, waarbij gebruikt gemaakt wordt van diverse media zoals fotografie, film, sculpturen, grafisch tot en met ruimtelijke installaties.

Muzikale reis

Naast de kunstobjecten biedt de tentoonstelling ook uitstapjes naar andere genres. Ten eerste is er de muzikale verkenning van het Alpengebied. Een bivak nodigt bezoekers uit voor een multimediale excursie in de Alpen: spectaculaire beelden rond de klanken van Richard Strauss, een akoestische reis door de jaren heen. Het bivak, oorspronkelijk een noodopvang in de bergen, gaat volgend jaar op reis en zal deel uitmaken van de World Expo in Milaan.

Sharing is caring!

Comments are closed.