Shadow

Samenwerking Airbnb for Business en BCD Travel

bcdupdateBCD Travel en zijn klant Airbnb for Business biedt organisaties meer relevante data op gebied van veiligheid en risicobeheer, zoals locatie- en reispatronen van zakenreizigers die accommodaties bij Airbnb boeken. De boekingsgegevens van Airbnb worden toegevoegd aan DecisionSource©, het business intelligence- en securitysysteem van BCD Travel, dat klanten realtime bestemmingsinformatie en gedetailleerde rapporten biedt en geboekte Airbnb-accommodaties in kaart brengt.

Reisrisicobeheer

Recente natuurrampen, politieke onrust en terroristische aanslagen maken reisrisicobeheer nu een van de belangrijkste prioriteiten voor organisaties. Met de geavanceerde tools van BCD Travel voor reisrisicobeheer kunnen reizigers zich voor vertrek voorbereiden op mogelijke risico’s en kunnen organisaties hun reizigers traceren en met hen in contact komen tijdens crisissituaties.

“De deeleconomie biedt zakenreizigers nieuwe, innovatieve reisopties. Maar in geval van een crisissituatie is het de verantwoordelijkheid van het bedrijf om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig zijn, ongeacht hun locatie,” zegt Torsten Kriedt, vice president Corporate Intelligence, Product Planning & Portfolio Management. “De vraag naar alternatieve reismogelijkheden neemt steeds meer toe. We proberen dit een stap voor te zijn, zodat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen bij de hedendaagse uitdagingen op gebied van reisrisicobeheer.”

Nieuwe klanten

“Airbnb kijkt uit naar de samenwerking met BCD Travel. Het geeft Airbnb for Business de mogelijkheid om een nieuwe groep klanten en zakenreisprogramma’s te bereiken,” aldus Lex Bayer, directeur van Global Payments en Business Development bij Airbnb. “Door de samenwerking met BCD Travel krijgen travelmanagers meer inzicht in de voordelen die Airbnb zakenreizigers biedt, zoals kostenbesparingen, een wereldwijd aanbod en flexibele reisopties.”

Meer dan reisrisicobeheer

De dataintegratie tussen BCD Travel en Airbnb gaat verder dan alleen reisrisicobeheer. “De datafeeds van alternatieve accommodaties geven travelmanagers een beter beeld van het kostenplaatje van hun reisprogramma’s,” aldus Leslie West, senior vice president van BCD Travel. “Ze kunnen de uitgaven van reizigers die hun verblijf via Airbnb hebben geboekt bewaren en analyseren om zo beter en bewuster beslissingen te nemen voor het reisprogramma.”

De integratie van Airbnb-data voor travel management is voor BCD een grote stap naar een nog breder serviceaanbod. “ Het accommodatieaanbod verandert en groeit, en onze klanten willen accommodaties die beschikbaar zijn via verschillende kanalen,” aldus Ana Pedersen, BCD Travel vice president van Global Hotel Strategy. “Met DecisionSource en onze tool voor zakelijke boekingen TripSource® kunnen klanten elke accommodatie in hun reisbeheer opnemen. Klanten zitten op die manier niet langer vast aan een traditionele aanpak.”

Meer informatie: www.bcdtravel.nl.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!