Roofvogelshow Kasteelruïne en extra rondleidingen Fluweelengrot in Valkenburg

Geplaatst door Redactie op 20 maart 2018 om 14:15 in de categorie Attracties

Beleef de middeleeuwen op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot in Valkenburg. Dat kan onder meer op zaterdag 31 maart als er een extra uitgebreide avondrondleiding plaatsvindt in de Fluweelengrot in Valkenburg. Eerste Paasdag, zondag 1 april, is de Kasteelruïne in Valkenburg het decor voor roofvogelshows.

Roofvogelshow op de Kasteelruïne Valkenburg © Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

Roofvogelshow op de Kasteelruïne Valkenburg © Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. De Fluweelengrot is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. De grot en de ruïne vormen samen een leuke en interessante belevenis voor jong en oud!

Avondrondleiding

Op zaterdag 31 maart wordt een extra uitgebreide avondrondleiding in de Fluweelengrot verzorgd om 20.00 uur. De gids vertelt over de blokbrekers, het gebruik van de grot als schuilplaats tijdens de oorlogen en de tekeningen en sculpturen in de grot.

De avondrondleiding duurt ruim een uur. De toegangsprijs bedraagt voor deze activiteit voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 7,00. Bekijk de website voor meer informatie over de activiteit en de voorwaarden.

Roofvogelshows

Op zondag 1 april vinden twee keer per dag roofvogelshows plaats op de Kasteelruïne. Op deze dagen begeleidt de valkenier verschillende roofvogels in hun vliegkunsten om 13.00 uur en 16.00 uur. De valkenier geeft op een enthousiaste en humoristische manier informatie over de roofvogels en hun gewoonten. De vogels zijn van dichtbij te bewonderen en na de show kunnen de bezoekers met de roofvogels op de foto.

Kasteelruïne

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Fluweelengrot

De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. Van oorsprong is het een prehistorische zeebodem. In deze oeromgeving wonnen nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. De rondleidingen in de grot geven een beeld van de schuilplaatsen, houtskoolschilderingen en sculpturen.

Openingstijden en entree

De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn elke dag geopend. De Kasteelruïne is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur. Voor de exacte tijden van de rondleidingen in de Fluweelengrot adviseren wij u onze website te bekijken of contact met ons op te nemen. Toegangsprijzen Kasteelruïne en Fluweelengrot: volwassenen € 12,00, kinderen tot 12 jaar € 9,00 inclusief ruïne speurtocht, 0-3 jaar gratis. Entreekaarten zijn via de website of aan de kassa bij de Fluweelengrot en Kasteelruïne verkrijgbaar.

Sharing is caring!

Comments are closed.