Shadow

Reis als een local: ambassadeurs geven inside-reistips

Online reisspecialist TravelBird heeft een studie uitgebracht met reisadviezen en culturele inzichten van ambassadeurs van over de hele wereld. TravelBird is voortdurend op zoek naar de beste insider tips om hun reizigers te inspireren en te garanderen dat ze het allerbeste van een bestemming te zien krijgen. Ze besloten om ambassades te contacteren voor hun advies, want, als vertegenwoordigers en promotors van hun land, hebben ambassadeurs een unieke positie om deskundig advies te bieden over alles wat hun land te bieden heeft.

dubrovnik-city©Travelbird

Het project begon door contact op te nemen met ambassades in meer dan 50 landen over de hele wereld. Travelbird vroeg ambassadeurs om twee eenvoudige maar onthullende vragen over hun thuisland te beantwoorden. Hun antwoorden bieden culturele inzichten en unieke insider tips over hoe je hun land kan ervaren zoals de lokale bevolking dit doet. De vragen waren als volgt:

  1. Als een persoon uw land voor 48 uur zou bezoeken, waar zou diegene dan naartoe moeten gaan? Wat zou diegene moeten zien? Wat zou diegene moeten eten?
  2. Bestaat er een veelvoorkomend cliché over de mensen in uw land waarvan u denkt dat het niet representatief of onwaar is?

“Als het gaat om reisadvies, is er een hele zee aan informatie beschikbaar, vooral van medereizigers en experts uit de branche. Om echt van een authentieke reiservaring te genieten, zoeken reizigers tegenwoordig insider tips en advies van die mensen die de bestemming het beste kennen – lokale inwoners.” zegt Fiona Vanderbroeck, Chief Traveller Officer bij TravelBird. “Van het eten van een Parrillada Chapina in Antigua, Guatemala tot zwemmen in het Sørenga zeewaterzwembad van Oslo, deze zeldzame inzichten van internationale ambassadeurs bieden reizigers echt een uniek perspectief op hun gekozen bestemming. Wij staan te popelen om deze aanbevelingen, die reizigers uitnodigen om dingen op een geheel nieuwe manier te bekijken, met hen te kunnen delen.”

Ambassadeurs uit ondermeer Italië,  Nederland, Hongarije, Mexico en Kroatië gaven antwoord op de vragen. Hieronder staan de antwoorden van de Kroatische ambassadeur mr. Tomislav Bošnjak, gevestigd in de Kroatische ambassade, in Caïro, Egypte.

Dubrovnik Ocean View©Travelbird

Vraag: Als een persoon Kroatië voor 48 uur zou bezoeken, waar zou diegene dan naartoe moeten gaan? Wat zou diegene moeten zien? Wat zou diegene moeten eten?
Antwoord: “Wanneer je twee dagen in Kroatië bent, ongeacht het seizoen, kan je het beste als eerste Dubrovnik bezoeken. Loop langs de stadsmuren, drink malvasija wijn, eet traditionele gegrilde vis met snijbiet en aardappelen en eindig de maaltijd met rožata. Reis daarna door naar Plitvice, loop langs de watervallen, drink šljivovica (pruimenbrandewijn), eet een maaltijd van gezouten en gerookt vlees met zuurkool en aardappelen en geniet van lička pita als dessert. Vervolgens is Zagreb ook een bezoekje waard, waar je de kathedraal, de Gornji Grad (de bovenstad) met de Sint-Marcuskerk, het Jelačić plein en de stadsmarkt kunt aanschouwen. Geniet van štrukli en een Zagrebački schnitzel en blus het af met een lokaal biertje of een lokale droge wijn, gemengd met Jamnica bruisend mineraalwater, ook wel bekend als een gemišt.”

Vraag: Bestaat er een veelvoorkomend cliché over de mensen in Kroatië waarvan u denkt dat het niet representatief of onwaar is?
Antwoord: “Kroaten worden soms door buitenstaanders omschreven als erg terughoudend en bekrompen. Echter ondervinden de jaarlijkse 18 miljoen bezoekers dat dit eigenlijk helemaal niet het geval is.”

Interesse in de volledige lijst van ambassadeurs en nationaliteiten? Neem dan contact op met annchristin@abcd.agency.

Sharing is caring!